Nieuws

Mobistar geïnteresseerd in Scarlet-netwerk

Mobistar is mogelijk kandidaat om het glasvezelnetwerk van Scarlet te kopen. Toch heeft het bedrijf het netwerk niet nodig, mocht het op eigen houtje televisie willen aanbieden.

“In principe is er interesse,” zegt Mobistars Chief Strategy Manager Olivier Ysewijn, “Maar die kunnen we pas bevestigen na een verdere analyse.” Het is momenteel dus nog iets te vroeg om van een bod te spreken. Bovendien is de vraagprijs van Belgacom nog helemaal niet bekend.

Niet nodig voor televisie
Een logische redenering kan zijn dat Mobistar interesse heeft om via dat netwerk zelf televisie via het vaste net aan te bieden. Dat is echter niet nodig. “Ik denk dat we vandaag over voldoende infrastructuur beschikken,” zegt Ysewijn, “Er zijn overigens nog andere manieren om televisie aan te bieden via een vast netwerk.”

Mobistar is vooral bekend als mobiele operator, maar beschikt wel degelijk over een eigen infrastructuur. Het bedrijf heeft een nationale backbone met vijf regionale ringen. Via Bruo bereikt het de helft van de bevolking. Daarbij huurt Mobistar wel de lijnen van Belgacom, maar plaatst het wel zelf de nodige Dslam’s (aanknooppunten voor ADSL-lijnen).

Strategische keuze
“De vraag die we ons vandaag stellen, is: Moet Mobistar televisie aanbieden?,” gaat Ysewijn verder, “Door de regulatie is de winstmarge in mobiele telefonie wat afgeremd, maar met televisie kan dat anders zijn. We zien ook dat er een stuk van de markt redeneert vanuit familiestandpunt waarbij er een sterke vraag is naar triple en quadruple play.” Mobistar denkt dus aan televisie, maar enkel als dat een kans is om verder te groeien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business