Google koopt glazen bol

Google investeert in een nieuw bedrijf dat beweert de toekomst te kunnen voorspellen aan de hand van zoekresultaten.

Recorded Future, een beginnend bedrijf uit Cambridge, Massachusetts, heeft een analysemethode ontwikkeld die gebruikt kan worden om beurskoersen of zelfs terroristische aanvallen te voorspellen. Dat valt af te leiden uit blogposts en video’s op hun website.

Het bedrijf berekent een waarde voor elk item dat in hun database is opgenomen. Dit getal, dat constant wordt geüpdatet, drukt uit hoe ‘hot’ een onderwerp op een bepaald moment is. “Hiervoor kijken we naar het aantal vermeldingen in de media en op het internet, de soort bron en welke andere onderwerpen er mee gelinkt worden”, lezen we op de blog.

Beursmakelaars
Maar deze technologie is niet alleen in staat de zoekresultaten van Google te optimaliseren. Met behulp van statistische analyse kan de waarde-evolutie van een item voorspeld worden, wat voor beursmakelaars erg interessant kan zijn.

Recorded Future beweert dat het enkele van de grootste overheidsinstanties en beursmakelaars ter wereld tot zijn klantenbestand mag rekenen. Het kreeg een onbekend bedrag van Google Ventures, het één jaar oude kapitaalfonds voor beloftevolle start-ups.

Google kondigde begin deze week aan dat het dit jaar nog 100 miljoen dollar in beginnende bedrijven wil pompen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business