Nieuws

Google krijgt patent voor muistracking

Google heeft een patent toegewezen gekregen voor technologie die de muisbewegingen van gebruikers van de zoekmachine registreert en zo de waarde van zoekresultaten moet bepalen.

De octrooiaanvraag, die in 2005 werd ingediend, stelt dat de muisbewegingen die iemand maakt, bijvoorbeeld stilstaan op een interessante link, iets zeggen over de relevantie van de resultaten die bij een zoekopdracht worden weergegeven.

Zicht volgen
Dit veronderstelt echter dat de gebruiker met zijn muisaanwijzer het gebied of de tekst op het scherm volgt waar hij op dat moment naar kijkt. Bovendien gebruikt niet iedereen zijn muis op dezelfde manier.

De technologie moet kunnen registreren of en hoe lang iemand zijn muiscursor op een bepaalde link parkeert en de snelheid waarmee de cursor er naartoe of van weg wordt bewogen.

De octrooiaanvraag werd vijf jaar geleden ingediend, maar het is niet bekend of Google de techniek al heeft toegepast of dit nog plant te doen. De meningen over de efficiëntie zijn dan ook verdeeld volgens zoekoptimalisatiebedrijf SEO by the Sea.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business