Nieuws

Belgacom daagt federale staat voor rechtbank

Belgacom dagvaardt de federale staat voor het Grondwettelijk Hof. De telecomgroep betwist dat ze moet betalen voor de verlenging van haar mobilofoonlicentie, nadat ze die extra jaren eerst gratis kreeg. Dat melden De Tijd en L’Echo.

Belgacom kreeg vorig decenium een stilzwijgende en gratis verlenging van zijn 2G-vergunning tot de lente van 2015. De federale overheid kwam daar later echter op terug en vroeg ze toch een vergoeding voor de extra jaren.

180 miljoen euro
Belgacom, gevolgd door Mobistar, vocht die beslissing aan voor het hof van beroep in Brussel en kreeg in september 2009 gelijk. De regering gaf zich niet gewonnen en vaardigde begin dit jaar een wet uit om het arrest te kunnen omzeilen.

Belgacom valt enkele bepalingen uit die wet nu aan. Mobistar en BASE sluiten zich mogelijk aan bij de procedure, die draait rond 180 miljoen euro.

De procedure is opmerkelijk omdat Belgacom zich richt tegen zijn meerderheidsaandeelhouder, de staat. De twee stonden wel al vaker tegenover elkaar voor de rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business