"Apple heeft geen interesse in privacy"

Apple ligt helemaal niet wakker van de privacy van zijn gebruikers, Twitter daarentegen helemaal wel.

“Apple heeft geen interesse in privacy”

Apple ligt helemaal niet wakker van de privacy van zijn gebruikers, Twitter daarentegen helemaal wel. Dat blijkt uit onderzoek van de digitale burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF) onder 18 Amerikaanse techbedrijven die data verzamelen. EFF publiceert jaarlijks een overzicht van hoe de grote dotcombedrijven de privacygevoelige informatie van hun gebruikers beschermen.

Facebook en Google op de goede weg
Vooral Apple, Verizon en AT&T zien er geen graten in om persoonlijke data, locatiegegevens of andere privacygevoelige informatie te grabbel te gooien. Ook Amazon en Yahoo scoren bijzonder slecht. Onder andere Facebook en Google zetten volgens EFF dan weer stappen in de goede richting. De grootste privacyvoorvechters zijn provider Sonic.net en sociaal netwerk (en nieuwkomer) Twitter.

See you in court
EFF ging voor zijn beoordeling in de eerste plaats na of bedrijven hun gebruikers informeren als de overheid privacygegevens opvraagt en of ze bereid zijn om de privacyrechten van hun cliënteel te gaan bevechten tot voor de rechter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business