Nieuws

Negen aandachtspunten bij cloudopslag

Door de groeiende hoeveelheid gegevens die bedrijven moeten opslaan, zijn cloudopslagdiensten snel populair geworden. Voor u ermee begint, moet u wel uw huiswerk maken.

Als u uw gegevens in de cloud wilt opslaan, moet u eerst goed uw noden begrijpen en uw huiswerk maken. De volgende aandachtspunten kunnen u daarbij helpen:

1. Volgt de cloudprovider de nieuwste regelgeving?

Verzeker u ervan dat de cloudprovider in orde is met de nieuwste certificaties en regelgevingen in uw industrie, zoals HIPAA en PCI DSS.

2. Kent de cloudprovider uw industrie?

Kies een cloudprovider die gespecialiseerd is in uw industrie of ze minstens grondig kent, want opslagvereisten verschillen van industrie tot industrie.

3. Begrijpt u de bandbreedtebeperkingen?

Als u cloudopslag in uw back-upstrategie gebruikt, begrijp dan welke beperkingen de bandbreedte oplegt aan de initiële back-up en het latere herstel.

4. Encrypteer

Bescherm uw gevoelige gegevens door ze te versleutelen vóór u ze naar de cloud overdraagt.

5. Lees de SLA

Voordat u een contract ondertekent, moet u de SLA lezen, met garanties over de beschikbaarheid en responstijden.

6. Ken alle kosten

Verzeker u ervan dat u met alle kosten rekening houdt, inclusief de kosten voor het uploaden en downloaden van uw gegevens.

7. Koop niet meer dan nodig

Voorkom dat u te veel opslag aankoopt, want de prijzen dalen jaarlijks waardoor een pay-as-you-go model het goedkoopste is.

8. Gaat herstellen van een back-up eenvoudig?

Als u cloudopslag voor back-ups wilt gebruiken, ga dan na hoe snel u uw gegevens kunt herstellen bij een ramp, hoe het herstelproces eruitziet en welke ondersteuning u daarbij krijgt.

9. Voorzie een plan B

Als u de cloudopslag niet meer wilt gebruiken of de cloudprovider ermee stopt (bijvoorbeeld na een faillissement), moet u een plan B hebben klaarliggen zodat u met minimale onderbreking voort kunt.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business