Nieuws

Picture Resizer 5.0

Er zijn vele tools waarmee je foto’s in batch kunt verkleinen. Picture Resizer is er een van, maar de aanpak is op zijn minst apart te noemen.

De grootte van de resulterende afbeeldingen is namelijk afhankelijk van hoe je het programmabestand noemt. Wil je dat de langste zijde van de foto’s bijvoorbeeld 400 pixels wordt (met een compressiekwaliteit van 60%), dan volstaat het dat je het programma PhotoResize400.exe noemt.

[download_file]

Alle fotobestanden die je vervolgens naar dat programmapictogram versleept, worden onmiddellijk naar het gevraagde formaat omgezet. Standaard worden de originele bestanden niet overschreven en worden de geschaalde foto’s onder een andere naam, in dit geval met de toevoeging -400, in dezelfde map geplaatst.

[related_article id=”158262″]

Geef je de toepassing bijvoorbeeld de naam PhotoResize800IMRQ100.exe, dan

1) wordt de langste zijde 800 pixels (800)
2) worden de EXIF-metadata mee gekopieerd (M),
3) worden ook de fotobestanden in alle onderliggende submappen mee geconverteerd (R)
4) worden de originele bestanden overschreven (I) en 
5) staat de compressiekwaliteit ingesteld op 100% (Q100).

Hulp van het internet
Behoorlijk complexe opties en dito naamgeving dus, maar gelukkig vind je op de site de ‘renaming wizard’. Je hoeft hier slechts de gewenste opties aan te vinken of in te vullen en de wizard vertelt je meteen wat de resulterende naam van de toepassing moet worden.

In plaats van de fotobestanden naar de toepassing te verslepen, kun je echter ook een verwijzing naar Picture Resizer in het contextmenu van de Verkenner laten opnemen.

Een originele manier van werken dus wel. Maar zodra je eraan gewend bent – en de juiste naamgeving van de toepassing hebt uitgetest (!) – gaat het omzetten naar andere formaten best wel vlot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business