Nieuws

Lancering Google’s Android TV-dongle ‘sabrina’ niet ver meer

Android TV
Afbeelding: XDA Developers.
Er zijn nieuwe aanwijzingen van Google's toekomstige Android TV-dongle met afstandsbediening. Het toestel zou de naam Sabrina dragen.

Uit nieuwe documenten van de Amerikaanse FCC blijkt nog maar eens dat Google binnenkort een Android TV-dongle gaat lanceren. Het gaat om een klein toestel met ongeveer dezelfde grootte van een Chromecast. Met de Android TV-dongle kunnen gebruikers gebruikmaken van Android TV via een bijhorende afstandsbediening. Vergelijk het met een Mi Box of Apple TV, maar dan in donglevorm.

Google Android TV Sabrina
Afbeelding: XDA Developers.

Google Android TV

De nieuwe Android TV-dongle draagt momenteel nog codenaam ‘Sabrina’. Google heeft nu ook nieuwe documenten ingediend bij de FCC waarbij gesproken wordt over een interactive media streaming device en een draadloos apparaat, vermoedelijk de afstandsbediening. Volgens 9to5Google zijn ze bijna zeker dat het om de nieuwe Android TV-dongle gaat.

Waarom zijn die documenten bij de FCC nu zo belangrijk? Google kan zijn producten pas gaan verkopen als het de FCC-goedkeuring heeft. Google’s Sabrina dongle zou de opvolger moeten worden van de Chromecast Ultra. De geruchten zeggen dat het Android TV-toestel zo’n 80 dollar zal kosten en dat de lancering nog deze zomer zou zijn. Vermoedelijk zal dat ergens midden tot eind september worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business