Nieuws

ZDNet-leeslijst: Bloed aan de telefoon en joden tegen het web

In de leeslijst van deze week presenteren orthodoxe joden massaal tegen het web en ontdekken we hoe de nieuwe Carmegeddon-game vordert.

Er zit weer goed leesvoer tussen de artikelen die we deze week op onze leeslijst hebben gezet. Je komt erachter waarom computers zo slecht zijn in vertalen, waarom orthodoxe joden tegen het internet zijn en leest hoe het Libische regime zijn onderdanen met veel technologie in de gaten hield.

Zoals gewoonlijk stellen we het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd hebt gezien. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Je kunt ons tippen op redactie@zdnet.nl

Bloed aan je telefoon
Iedereen kent intussen het verhaal van bloeddiamanten, maar wist je dat duizenden Congolezen gestorven zijn voor de winning van coltan, een mineraal dat in elke telefoon en pc zit? Deze korte Vice-documentaire verklaart waarom.

Asociale beursgang
Business Insider legt in detail wat er mis ging tijdens de beursgang van Facebook en waarom het sociale netwerk mogelijk zelf een rol speelde in de tegengevallen beurswaardering.

Babel-machines
Online vertaaldiensten zijn een leuk foefje, maar niet meer dan dat. BBC legt uit waarom het zo moeilijk is voor machines om teksten op betrouwbare manier om te zetten van de ene naar de andere taal.

Joden contra internet
In deze fascinerende reportage ontdekt The Verge waarom duizenden orthodoxe joden samenkomen in een honkbalstadium om te protesteren tegen de kwaden van het internet.

Libië ziet u
Het gevallen regime van Moammar Gadhafi bespioneerde zijn online tegenstanders met verbazingwekkende precisie. Een kijkje in de keuken van het Electronic Army van de Libische dictator.

Carmageddon leeft
Carmageddon komt weer terug! Een van de hoofdontwikkelaars stelt zich beschikbaar voor een openhartige Q&A-sessie op Reddit over hoe Carmageddon: Reincarnation vordert.

Netneutraliteit voor iedereen
Nederland is een van de eerste landen ter wereld die netneutraliteit in de wet verankert. In dit uitstekende betoog van NY Times-columnist Eduardo Porter leer je waarom dergelijke wetten zo belangrijk zijn voor de wereldgemeenschap.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business