Nieuws

Steelcase en Het Nieuwe Werken [Partner info]

Als werkplek expert helpt Steelcase mensen aan een betere werkomgeving door het aanbieden van producten, services en inzichten in de manier waarop mensen werken. Steelcase ontwerpt en maakt meubilair en technologische producten met een diepe en lange termijn toewijding aan Cradle to Cradle en duurzame ontwikkeling.

Steelcase wil begrijpen hoe mensen werken en doet dit door mensen te observeren terwijl ze werken en de veranderende behoeftes van individuen, teams en organisaties te onderzoeken.

[download_file]

Steeds meer organisaties gaan nu over op Het Nieuwe Werken (HNW). Met als resultaat dat de mobiliteit van medewerkers toeneemt en de behoefte aan kantoorruimte afneemt.  Is er nog wel toekomst voor het kantoor of wordt het kantoor straks overbodig?  Volgens Steelcase vervult het kantoor juist een essentiële rol bij een effectieve implementatie van HNW.

[related_article id=”161563″]

Het nieuwe werken heeft immers als doel organisaties efficiënter en effectiever te laten werken en een hogere werknemerstevredenheid te creëren. Hierdoor worden organisaties productiever en zijn ze bijvoorbeeld beter in staat om in de toekomst jong talent aan zich te binden. Dit is essentieel voor een succesvolle toekomststrategie, want de komende tien jaar gaan ongeveer 40 miljoen Europeanen met pensioen, en dat terwijl slechts 25 miljoen jonge mensen de arbeidsmarkt betreden. Het nieuwe werken verandert de manier waarop we de organisatie en de werkprocessen inrichten en hoe we de werkomgeving en technologie gebruiken. Het vraagt daarom ook om een integrale aanpak op het gebied van organisatie, technologie en werkomgeving.

Dankzij de toegenomen technische mogelijkheden is flexibel werken qua plaats en tijd steeds gemakkelijker geworden. Medewerkers brengen steeds minder tijd door op kantoor en werken in plaats daarvan steeds meer op alternatieve plekken als thuis, in de trein of in andere openbare gelegenheden. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor de organisatie en vraagt om een nieuwe inrichting van het kantoor.

 

In de werkomgeving van de toekomst draait het allemaal om mobiliteit, diversiteit en flexibiliteit. Daarnaast worden samenwerking en kennisuitwisseling essentieel. Er ontstaan verschillende soorten ontmoetingsplekken, zowel formeel als informeel, vaak geïntegreerd met technologie waardoor informatie gemakkelijk gedeeld wordt. Je komt immers niet meer per se naar kantoor om te werken, maar vooral om met collega’s informatie uit te wisselen.

Omdat werknemers steeds minder automatisch aan het kantoor zijn gebonden, wordt het ook steeds belangrijker de werkomgeving te doordringen met de identiteit van de organisatie. De werkomgeving moet uitstralen wie je als organisatie wilt zijn en wat daar belangrijk is. Zo kunnen medewerkers zich gemakkelijk identificeren met de organisatie, en wordt de organisatiecultuur ondersteund.

Er is niet één standaard concept wat zomaar overal uitgerold kan worden. Elke organisatie is uniek en werkt op haar eigen manier.

Meer informatie wat het nieuwe werken voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Steelcase, onze workplace consultants helpen u graag verder.

Download hier de whitepaper van Steelcase : The interconnected workplace: het kantoor van de toekomst

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business