Nieuws

Plaatjes draaien op je iPad

Vinyl Tap is een virtuele draaitafel voor de iPad. Beleef je jeugd opnieuw (of leef je in in je ouders) met deze prachtig vormgegeven muziekapp.

De ontwikkelaars van Vinyl Tap slaan met deze app om een brug tussen de kwaliteit van vinyl en het gemak van digitale muziek. Er zijn twee draaitafels waaruit je kunt kiezen, en er zijn er meer in aantocht. De ene draaitafel is ‘analoog’, compleet met  klassieke arm die je moet optillen om de naald te verplaatsen. De andere draaitafel is moderner en heeft een digitale track finder.

Al je muziek op vinyl
De app heeft de beschikking over de muziekbibliotheek op je iPad, waarvan de inhoud wordt weergegeven op een grote muur, waarvanaf je de liedjes naar keuze pakt. De plaat wordt vervolgens op de draaitafel gelegd, waarbij de afbeelding wordt getoond op het label. Druk op de knop Afspelen en de naald beweegt automatisch naar de plaat waarna de muziek wordt gespeeld, inclusief het gekraak dat bij vinyl hoort.

[related_article id=”161563″]

Een bonusfunctie die echt het verschil maakt met andere apps in dit genre, is het feit dat je de plaat daadwerkelijk kunt omdraaien. Het album is in tweeën geknipt en de eerste paar liedjes staan op de voorkant, en de rest op de achterkant. Heerlijk authentiek. Dit is zonder enige twijfel de allerbeste draaitafelsimulator die we tot nu toe op de iPad hebben gezien. Het werkt soepel, ziet er fantastisch uit en heeft flink wat unieke extra’s.

Vinyl Tap is beschikbaar voor de iPad en kost 1,59 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business