Nieuws

Nokia en Samsung buigen zich over positiebepaling binnenshuis

Samsung, Nokia en Sony  zullen met nog 18 andere bedrijven samenwerken om een standaard te ontwikkelen voor positiebepaling binnenshuis. Gisteren stelden de bedrijven de samenwerking voor onder de naam In-Location Alliance.

Op locatie gebaseerde diensten zijn één van de grootste innovaties op mobiele toestellen en werken zeer accuraat wanneer je buiten bent. Maar de gps-technologie die er voor gebruikt wordt, laat jammer genoeg niet toe om je exacte locatie binnenshuis te bepalen.

Bluetooth + Wi-Fi
In een verklaring laat de In-Location Alliance weten dat ze gebruik zullen maken van Bluetooth 4.0 en Wi-Fi, technologieën die reeds door de meeste mobiele toestellen ondersteund worden.

[related_article id=”161563″]

Wi-Fi wordt nu al gebruikt door Google (geen lid van de alliantie) voor Google Indoor Maps. Nokia (wel in de alliantie) was ook al bezig met een gelijkaardige toepassing.

Het is niet moeilijk om te bedenken waar dit soort dienst nuttig voor kan zijn. Zo kunnen consumenten via plaatsbepaling binnenshuis gemakkelijk hun weg terugvinden in een winkelcentrum. Winkeleigenaars van hun kant, zullen beter in staat zijn hun klanten te identificeren.

Dit jaar nog zullen enkele proefprojecten van start gaan en er wordt verwacht dat de technologie al vanaf 2013 kan worden geïmplementeerd.

De bedrijven die deel uit maken van de In-Location Alliance zijn: Broadcom, CSR, Dialog Semiconductor, Eptisa, Geomobile, Genasys, Indra, Insiteo, Nokia, Nomadic Solutions, Nordic Semiconductor, Nordic Technology Group, NowOn, Primax Electronics, Qualcomm, RapidBlue Solutions, Samsung Electronics, Seolane Innovation, Sony Mobile Communications, TamperSeal AB, Team Action Zone en Visioglobe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business