Nieuws

Little Big Planet Karting: Sackboy inspireert niet

Voordelen
Leuke sfeer
Ongelooflijk creatief potentieel
Nadelen
Balans tussen aanval en verdediging
Te veel inspiratieloze circuits
Moeilijke circuit editor
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Het succes van Mario Kart: jarenlang probeert iedereen de hegemonie van Nintendo te doorbreken. Lukt het Sony met hun bekende mascotte Sackboy?

Little Big Planet Karting is in feite een samenraapsel van twee games: Modnation Racers en Little Big Planet. Op zich kunnen we het huwelijk wel begrijpen. Modnation Racers was een prima karting spel met een uitgebreide creatieve circuit tool. Little Big Planet is in feite één en al creativiteit, dus is een samensmelting logisch. Helaas is er wel wat mis gegaan met de samensmelting.


Een karting game is vooral plezant om één reden: met meerder spelers plezier maken. Zo is Mario Kart ook groot geworden. Dat begint al minder goed bij Little Big Planet Karting. Je kan nergens een versus-race kiezen tegen elkaar. De enige optie is het verhaal starten. Elke race in het verhaal kun je in co-op spelen tot vier spelers. In feite houdt het in dat een van je spelers eerst moet geraken, om verder te kunnen. Pas na elke gewonnen race is die race ook beschikbaar als aparte race. Handig is anders.

Circuits weinig inspirerend
Waarom moet je in hemelsnaam heel de campagne doorlopen, voordat je alle circuits hebt. Waarom niet enkele circuits verbergen, maar toch met een basisaanbod starten? Geen al te beste start voor deze game. Bovendien worden we niet echt warm van het ontwerp van de circuits. Omdat het er zoveel zijn, schieten er eigenlijk maar een handvol over die echt leuk en inspirerend zijn. Zonde, want aan de creativiteit van Little Big Planet durfden we eerst niet te twijfelen.

De grote troef in Little Big Planet is de creatie van je eigen wereld. Dat heeft de overactieve community ondertussen al lang bewezen. Helaas ligt de lat deze keer bijzonder hoog. Een tutorial waar je zelf notities moet nemen om alles onder de knie te krijgen? Voor velen zonder twijfel een brug te ver. Natuurlijk kun je Sackboy nog steeds kleden zoals je wilt, net als alle verschillende kartings, maar uiteindelijk zit er geen verschil in bediening. Zonde dat ze het puur esthetisch hebben gehouden. Je voelt gewoon dat er zoveel meer kon worden gedaan met deze kartgame.

Goede basis
Kan het nog goed komen met Little Big Planet Karting? Misschien wel! De basis zit namelijk wel goed. De besturing van de karts voelt goed aan, de wapens zijn cool en zolang je niet tegen de computer racet zijn de races leuk. Het enige waar Sony nog aan moet sleutelen, is de balans tussen aanval en verdediging. Omdat je elk wapen zowel aanvallend als verdedigend kunt gebruiken, zal je je wapens meer bijhouden ter verdediging dan als aanval. Dan werkte het ‘oude’ verdedigingsmechanisme van Modnation Racers beter. Laat ons hopen dat de community ook deze keer de grootste troef is, want zij kunnen deze game naar een veel hoger niveau tillen dan de ontwikkelaars zelf met hun eigen creaties. Wij kruisen alvast onze vingers en hopen dat de ontwikkelaar hieruit leert.

Little Big Planet Karting is in zijn huidige staat een ontgoocheling. De verplichte doorloop van de campagne is een foute keuze, de circuits zijn niet opvallend genoeg en alles voelt te weinig aan als Little Big Planet. Laat ons hopen dat de community de handen uit de mouwen schudt om van deze game toch iets moois te maken, en dat Sony de nodige patches uitbrengt om races leuker te maken. Er is duidelijk nog werk aan de winkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business