Nieuws

Chinese smartphone Oppo N1 lanceert wereldwijd op 10 december

De Chinese fabrikant Oppo wil met zijn nieuwe vlaggenschiptoestel wereldwijd het topsegment van de smartphonemarkt uitdagen.

De Chinese smartphonebouwer Oppo lanceert zijn nieuwe vlaggenschiptoestel, de Oppo N1, op 10 december en wil wereldwijd het topsegment van de smartphonemarkt uitdagen.

We hebben het al eerder geschreven: Chinese smartphonemerken zijn niet te stoppen. Naast grote internationale spelers zoals Huawei, treden ook fabrikanten als Jiayu, UMi en Oppo steeds vaker buiten de Chinese landsgrenzen. Die laatste is alles in gereedheid aan het brengen om een nieuw vlaggenschip op de wereld los te laten.

[related_article id=”161563″]

De Oppo N1 beschikt over een 5,9 inch full HD-scherm, een 1,7 GHz quadcore Snapdragon 600-processor, 2 GB RAM-geheugen en komt in een versie met 16 of 32 GB opslagruimte. De batterij heeft een capaciteit van 3.610 mAh. 

Los van die specificaties zijn er twee zaken die opvallen aan dit toestel: de camera en de software. De 13 megapixelcamera valt op doordat hij 360 graden om zijn as kan roteren. Wat betreft de software geeft Oppo je de keuze tussen een aangeklede versie van Android of de alternatieve Androidfirmware CyanogenMod.

Oppo heeft gekozen voor een wereldwijde lancering op 10 december. Het Europese prijskaartje van de smartphone bedraagt 449 euro. In België zal je de Oppo N1 online kunnen bestellen via OppoStyle Europe. In Nederland kan je ook terecht bij OppoStyle Europe, of bij MobiFocus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business