Nieuws

Google werkt aan Chrome-apps voor Android en iOS

Google werkt aan een manier om zijn webapps voor Chrome ook op Android en iOS te laten draaien. De Mobile Chrome Apps zouden al in januari in bèta gaan.

Google is zijn Packaged Chrome-apps voor de desktop aan het aanpassen om ook op smartphones en tablets te draaien. Een testversie van de Mobile Chrome Apps voor Android en iOS zou al in januari klaar moeten zijn, zo schrijft The Next Web.

Packaged Chrome-apps zijn in feite HTML5-apps, die buiten de browser kunnen worden opgestart en ook offline werken. Ze hebben toegang tot enkele low-level systeembronnen waar gewone webapps niet aan kunnen, zoals usb-poorten en bluetooth. Bovendien kunnen ze ook interageren met digitale camera’s en printers.

[related_article id=”158901″]

De Mobile Chrome Apps zullen gebruik maken van Apache Cordova, een platform om webapps die zijn geschreven in HTML5, JavaScript en CSS3 om te zetten naar native apps voor Android en iOS. De aangepaste apps zouden volgens Google goed genoeg moeten zijn voor publicatie in de Google Play Store en Apple App Store.

Als Google er in slaagt om de omgezette Chrome-apps vlot op mobiele toestellen te laten draaien, worden nieuwe deuren geopend voor de miljoenen webontwikkelaars die nu ineens zonder veel extra werk ook voor Android en iOS kunnen coderen, zelfs wanneer ze de respectievelijke programmeertalen niet beheersen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business