Microsoft hint op nieuwe HTC Windows Phone

Microsoft heeft tijdens Computex in Taiwan gehint op een nieuwe smartphone van HTC die draait op Windows Phone. Geruchten over zo'n toestel deden al langer de ronde.

 Het is van 2012 geleden dat HTC nog een Windows Phone op de markt bracht.

Microsoft heeft tijdens een persconferentie op de Computex-beurs in Taiwan gehint op de komst van een nieuwe Windows Phone van HTC.

Nick Parker, verantwoordelijk voor relaties met OEM-partners bij Microsoft, liet vallen dat HTC een terugkeer naar Windows Phone aan het voorbereiden is. “Ik zou graag al nieuws kunnen bekendmaken als ik dat kon,” zei Parker. “Maar in plaats daarvan zal ik gewoon zeggen dat Microsoft een goede relatie met HTC blijft onderhouden. Er komen nieuwe dingen aan.”

[related_article id=”161452″]

Enkele dagen geleden kwam ook beroepslekker @evleaks al met het nieuws naar buiten dat de fabrikant een HTC W8 met Windows Phone 8.1 aan het voorbereiden is. Veel details zijn nog niet bekend, maar het toestel zou alvast worden voorzien van BoomSound-luidsprekers en de Duo Camera die HTC in de nieuwe One (M8) heeft geïntroduceerd.

Toch zou het niet gaan om een Windows Phone-variant van de One (M8), maar om een midrange toestel met high-end specificaties, gebaseerd op de A9. Dat zou een codenaam kunnen zijn die HTC intern gebruikt voor de recent aangekondigde One (E8), de plastic versie van HTC’s vlaggenschip.

HTC was een van Microsofts eerste partners om in 2012 toestellen met Windows Phone 8 op de markt te brengen. Uiteindelijk zijn er in België en Nederland twee telefoons verschenen, de HTC 8S en HTC 8X. Sindsdien leek de liefde tussen HTC en Windows Phone bekoeld, maar vermoedelijk is de vlam weer aangewakkerd door Microsofts beslissing om Windows Phone gratis aan te bieden aan fabrikanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business