Nieuws

Chrome OS stuurt video’s uit Google Drive naar Chromecast

Een nieuwe functie in Chrome OS maakt het mogelijk om video's vanuit Google Drive naar een Chromecast te streamen.

Een nieuwe toevoeging aan de ontwikkelaarsversie van Chrome OS maakt het mogelijk om video’s rechtstreeks vanuit Google Drive naar een Chromecast te sturen.

Google-werknemer François Beaufort onthulde de nieuwe functionaliteit via Google Plus. Gebruikers die de Google Cast-extensie op hun Chromebook hebben geïnstalleerd, zullen voortaan het speciale Cast-icoontje zien verschijnen wanneer ze een videobestand openen vanuit Google Drive. Met een druk op de knop wordt de video via de Chromecast geprojecteerd op het grote televisiescherm.

[related_article id=”158901″]

De functionaliteit is voorlopig alleen nog maar aanwezig in de ontwikkelaarsversie van Chrome OS en kan dus nog enkele fouten bevatten. Wie bugs tegenkomt, kan die melden via deze website. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de ondersteuning naar de publieke versie van het besturingssysteem wordt uitgerold.

Chrome OS is een besturingssysteem gemaakt door Google dat volledig op het web is gebaseerd. Het Chrome OS draait op goedkope laptops met lichte specificaties die Chromebooks worden genoemd. De toestellen zijn sinds deze zomer ook in België beschikbaar en Google werkt voortdurend aan nieuwe softwarefuncties. Zo is het sinds kort bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde Androidapps op het Chrome OS te draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business