Nieuws

Nvidia lanceert 4K Android TV-spelconsole

De nieuwe Nvidia Shield is geen handheld spelcomputer, maar een 4K-spelconsole op basis van Android TV.

Nvidia heeft op de Game Developer Conference in San Francisco zijn nieuwe Nvidia-spelconsole onthuld. Geen handheld deze keer, maar wel “‘s werelds eerste 4K Android TV-console”.

De dunne spelconsole leest meteen als een product van Nvidia, met een strak hoekig ontwerp in zwart en groen. Het toestel ondersteunt gedecodeerde 4K-video aan 60 Hz en wordt aangedreven door de nieuwe Tegra X1 mobiele chip. Die belooft ongeveer twee keer betere prestaties dan de Xbox 360, maar is wel de helft zuiniger.

De Nvidia Shield zal toegang geven ten een eigen winkel waar bij lancering reeds meer dan 50 games in zullen worden aangeboden. Denk onder meer aan Portal, Star Wars: Knights of the Old Republic en Half-Life 2: Episode 1.

De Shield is niet alleen een spelconsole, maar ook een settopbox. Naast een game controller is daarom ook een bluetooth afstandsbediening beschikbaar, al wordt die laatste niet standaard bij het apparaat geleverd. Nvidia stelt gaming wel degelijk centraal.

De console wordt in mei gelanceerd aan 199 dollar, inclusief een game controller, tegelijk met de nieuwe Grid-streamingdienst. Over de beschikbaarheid bij ons zijn momenteel nog geen details bekend.

[related_article id=”160734″]

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business