Nieuws

Windows 10-testers krijgen finale versie

Microsoft heeft Windows 10 afgewerkt voor lancering en is gestart met de uitrol van de finale versie naar Windows Insiders.

windows-10

Microsoft heeft Windows 10 gefinaliseerd. Build 10240 is de zogenaamde RTM-versie die naar fabrikanten zal worden uitgestuurd, al weigert Microsoft die benaming zelf te gebruiken. Dat is niet zo vreemd aangezien het bedrijf Windows “as a service” lanceert en er dus niet echt sprake kan zijn van een definitieve versie. Zelfs nu is Microsoft al bezig met updates voor wanneer het OS op 29 juli officieel verschijnt.

Gewone gebruikers zullen Windows 10 pas ten vroegste vanaf 29 juli kunnen installeren, maar wie is ingeschreven op het Windows Insiders-programma – en de voorbije maanden al de verschillende preview builds heeft getest – kan de finale build 10240 nu reeds installeren. Microsoft rolt de build nu al uit naar Insiders om te testen of het updateproces goed verloopt. Alleen bestaande Insiders krijgen de update, het brengt niet op van je nu nog op het programma in te schrijven.

Microsoft zal pas op 29 juli de ISO-bestanden van Windows 10 beschikbaar maken. Het bedrijf wil dat alle testers via Windows Update de nieuwe build installeren om het updateproces verder te verfijnen voor de officiële lancering later deze maand. Ben je reeds een tester, dan volstaat het om via Windows Update te checken voor de laatste nieuwe build. Het watermerk in de rechteronderhoek, dat de preview aanduidt, zal dan verdwijnen om duidelijk te maken dat je op de finale versie zit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business