Nieuws

BenQ lanceert nieuwe projectoren voor het echte cinemagevoel

BenQ wil zijn positie op de markt van thuisbioscoopprojectoren versterken met een nieuwe lijn projectoren die het cinemagevoel nog verder verbeteren.

BenQ, marktleider op het gebied van DLP-projectoren, breidt zijn gamma uit met twee nieuwe Full HD-thuisbioscoopprojectoren die het cinemagevoel nog verder moeten versterken dankzij een meer accurate kleurweergave.

DLP staat voor Digital Light Processing en is een technologie ontwikkeld door Texas Instruments, waarbij het geprojecteerde beeld gecreëerd wordt door snel bewegende minuscule spiegeltjes op een chip, die het licht door de lens sturen. De technologie heeft als voornaamste voordeel dat er geen kleurverlies optreedt na lang en veelvuldig gebruik.

Een goede kleurweergave is immers net zo belangrijk voor een aangename kijkervaring als een voldoende hoge resolutie. Om te zorgen voor een accurate weergave van kleuren, heeft BenQ de ColorCinematic-technologie ontwikkeld voor zijn nieuwe projectoren. De technologie zorgt voor een continue kleurechte weergave op basis van de Rec.709-standaard voor HDTV. Deze standaard werd in de jaren negentig door de filmindustrie in het leven geroepen en vereist dat afspeelapparaten de beelden in de originele kleur en kwaliteit weergeven, zoals de regisseur heeft bedoeld.

W2000 & W3000

De nieuwe BenQ-projectoren, de W2000 en W3000, ondersteunen Rec.709 out of the box. Er is dus geen ingewikkelde kalibratie nodig. Beide projectoren bieden een resolutie van 1920×1080 pixels en een helderheid van 2.000 Lumen. Zowel HDMI als MHL worden ondersteund, waardoor je ook een mobiel apparaat op de projectoren kan aansluiten.

Projectie gebeurt aan 144 Hz, zodat het beeld trillingsvrij blijft. De W3000 maakt bovendien gebruik van frame-interpolatietechnologie, die in actievolle reeksen 36 geïnterpoleerde frames toevoegt  aan de videostream en daarmee videobeelden met 60 frames per seconde genereert. Dat zorgt voor een vloeiendere weergave van de actie.

De projectoren kunnen al vanaf een afstand van 2,5 meter beelden projecteren tot een beelddiagonaal van 2,5 meter. De maximale beelddigonaal bedraagt zo’n 7,62 meter. De beeldpositie kan bij de W2000 verticaal, en bij de W3000 zowel verticaal als horizontaal, worden bijgesteld zonder de projector te hoeven verplaatsen.

Beide projectoren zijn vanaf oktober beschikbaar. De W2000 krijgt een adviesprijs van 1.299 euro, de W3000 zal voor 1.799 euro over de toonbank gaan. BenQ biedt ook een optionele WFHD-kit om videobronnen draadloos op de projectoren aan te sluiten tot een bereik van 30 meter. Voor de WFHD-kit betaal je 399 euro.

W1110

BenQ heeft ten slotte ook een nieuw instapmodel aangekondigd: de W1110. Deze projector biedt geen ondersteuning voor de ColorCinematic-technologie, maar beschikt eveneens over een resolutie van 1920×1080 pixels en een helderheid van 2.000 Lumen.

Projectie gebeurt eveneens aan 144 Hz en de beelddiagonaal bedraagt maximaal 7,62 meter. Ook hier kan de beeldpositie via de lens worden bijgesteld.  De W1110 ligt vanaf oktober in de winkel aan een adviesprijs van  1.079 euro. Ook voor het instapmodel is een optionele WFHD-kit beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business