Nieuws

Lenovo brengt wereldwijde internetverbinding naar laptops

Met Lenovo Connect lanceert de Chinese fabrikant een wereldwijde roamingservice. Die moet je toestel waar je ook bent van internet voorzien.

Lenovo lanceert op MWC een draadloze roamingservice. Lenovo Connect wordt in eerste instantie naar Lenovo ThinkPad-toestellen uitgerold en moet die van internet voorzien, op termijn wereldwijd en aanvankelijk in 45 landen in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika).

Lenovo Connect wordt een geïntegreerde oplossing die niet verbonden wordt aan één type connectiviteit. In de praktijk steunt het systeem in eerste instantie op klassieke dataroaming. Via een virtueel mobiel netwerk krijgen abonnées in 110 landen over de hele wereld toegang tot het datanetwerk van lokale providers. Daartoe betalen ze geen roamingkosten, maar een abonnementskost bij Lenovo die meteen de connectiviteit over de hele wereld dekt.

Niet alleen 4G

Lenovo Connect maakt echter ook gebruik van wifinetwerken. Zo zal je pc automatisch verbinding maken met hotspots die opgenomen zijn in het virtuele netwerk van de laptopgigant. Zo is de dienst volgens de mensen bij Lenovo zelf ook nuttig voor toestellen die niét uitgerust zijn met 3G of 4G-connectiviteit.

Lenovo start met een gestage uitrol van de dienst die begint met toestellen uit de ThinkPad-reeks, maar het is de bedoeling dat naar de toekomst producten uit het hele gamma toegang krijgen tot Lenovo Connect. De nodige verbindingsfuncties zitten in dat geval ingebouwd in de laptop, waar ze uit de weg van de gebruiker blijven tenzij die beslist een abonnement te activeren.

Flexibel abonnement

Onze vragen over de specifieke prijs werden nog niet beantwoord, maar we kregen al wel te horen dat het systeem flexibel zal werken. Zo krijg je normaal gezien de optie om Lenovo Connect voor beperkte tijd te activeren, handig voor wanneer je even op vakantie gaat. De dienst wordt in de loop van dit kwartaal uitgewerkt.

Lenovo Connect doet denken aan Datapass van HP, dat een gelijkaardige functionaliteit biedt. Lenovo focust zich echter meer op uitgebreidere abonnementen voor wie het buitenland frequenteert, terwijl HP met Datapass de mogelijkheid biedt om een mobiel datapakket voor een specifiek land aan een voordelig tarief te kopen.

We zien de introductie van Lenovo Connect als een stap in de goede richting. Dezer dagen vinden we het maar al te logisch dat onze toestellen altijd en overal aan het internet kunnen. Logisch: steeds meer speelt zich af in de cloud. Dat Lenovo Connect ook gepland staat voor consumententoestellen, ook al is daar nog geen datum over bekend, juichen we alleen maar toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business