Nieuws

Microsoft wil ontwikkelaars aan het tekenen krijgen

Om ontwikkelaars het komende jaar het hof te maken, breidt Microsoft zijn ontwikkelaarssuite uit. Ook Bash komt naar het Windows-platform.

Op Build 2016 stelt Microsoft momenteel zijn plannen voor voor het komende jaar. Dat de nadruk ging liggen op software en het aantrekken van ontwikkelaars, wisten we al. Ook de verwachting dat Facebook en Instagram nieuwe apps gingen voorstellen, was geweten en zijn nu officieel aangekondigd.

Microsoft zegt zich bewust te zijn van het belang van ontwikkelaars voor zijn succes. Om hen in de toekomst voor zich te winnen, zet het bedrijf het komende jaar in op GPU-effecten en natuurlijk Windows Ink. “De pen moet tot leven komen”. Daarom bedacht Microsoft een nieuwe ‘InkToolbar’ die het voor ontwikkelaars makkelijk maakt om hun apps interactief te laten omgaan met de Pen. Door het toevoegen van slechts twee eenvoudige lijntjes code, kan je dan bijvoorbeeld een lineaal toevoegen.

Visual Studio 2, update 2 wordt daarom gereleased, in combinatie met een ‘Anniversary’-pakket. Daarnaast komt ook de Bash shell naar Windows. De native Ubuntu-app zal echt voor Windows ontwikkeld zijn, zodat een virtualisatie niet nodig is, dankzij de samenwerking met Canonical.

Ontwikkelaars zullen tevens de mogelijkheid krijgen om apps makkelijk te converteren naar een app voor alle platformen, onder het One Windows-motto. Dit kan met de Desktop App Converter, zodat apps sneller in de Windows Store kunnen verschijnen. Sage 200 heeft het proces al doorlopen en zal deze zomer beschikbaar worden in de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business