Nieuws

Duitsland maakt rode lichten voor smartphonegebruikers

Smartphonegebruikers hebben vaak weinig oog voor hun omgeving. In Duitsland plaatsen ze daarom rode lichten binnen het gezichtsveld van deze mensen.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat ze zonder problemen door een stad kunnen wandelen, terwijl ze vlijtig gebruik maken van hun smartphone. Vorige maand wandelde een 15-jarig Duits meisje echter onder een trein, doordat ze gebruik maakte van haar smartphone en luisterde naar muziek met behulp van oortjes.

[related_article id=”179690″]

Om dergelijke tragedies in de toekomst te vermijden, heeft de Duitse stad Augsburg een manier gevonden om ook smartphonegebruikers attent te maken voor gevaar. De stad heeft namelijk rode lichten in de stoepen aan drukke kruispunten laten plaatsen. Smartphonegebruikers kijken doorgaans naar beneden, waardoor zij zonder problemen het rood licht kunnen zien.

Duitsland is niet het eerste land waar aanpassingen aan de infrastructuur worden gemaakt voor smartphonegebruikers. In de Chinese stad Chongqing City werd een stuk stoep van 50 meter lang in twee wandelstroken opgedeeld. Aan de ene kant van de lijn kan je snel doorwandelen zonder te worden opgehouden door tragere smartphonegebruikers, terwijl aan de andere zijde alle smartphonegebruikers dienen te lopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business