Nieuws

Pulse: EU heft regiobeperkingen online-abonnementen op en Google realiseert onmogelijke CSI-technologie

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Europa heft regiobeperkingen online-abonnementen op

Binnenkort wordt het mogelijk om je online-abonnementen, zoals Netflix en Spotify, binnen Europa over de grenzen heen te gebruiken. Wat dat concreet betekent is dat je de diensten in het buitenland zoals thuis kan gebruiken, zonder regiobeperkingen. Een serie waar je via Netflix rechtmatig toegang toe hebt in België, moet je zo ook tijdens je vakantie in Spanje gewoon kunnen bekijken. Er is een Europees akkoord bereikt, dat nu alleen nog officieel moet worden goedgekeurd, al is dat slechts een formaliteit.

2. Google maakt onmogelijke CSI-technologie werkelijkheid

Wanneer je in een foto hard inzoomt om een detail nader te kunnen bekijken, zal je uit de pixels erg moeilijk kunnen opmaken naar wat je aan het kijken bent, ongeacht wat ze in series als CSI doen uitschijnen. Google Brain heeft nu een algoritme uitgebracht dat wazige foto’s helderder kan maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee neurale netwerken. Het eerste netwerk vertaalt de pixels van de afbeelding met een lage resolutie naar een beeld met een hoge resolutie, waardoor een ruwe schets van de foto wordt gemaakt. Het tweede neurale netwerk zal de afbeelding analyseren en proberen details toe te voegen aan de hand van bestaande afbeeldingen met soortgelijke pixellocaties. Het resultaat is een fictionele creatie, waarvan het algoritme denkt dat het het dichtst aanleunt bij de werkelijkheid.

3. Nintendo stopt geen browser in de Switch

Nintendo geeft zijn Switch geen webbrowser mee bij lancering. Eerder liet het Japanse bedrijf al weten dat de Switch bij zijn lancering op 3 maart niet voorzien zal zijn van videostreaming. De uitleg klinkt logisch, zij het ietwat geforceerd: de nadruk ligt bij de lancering op het afleveren van goede hardware die zijn kerntaak zo goed mogelijk kan vervullen. Gamen dus, en niet Netflixen of Facebooken. Mogelijk laat Nintendo na verloop van tijd alsnog een browser los op de Switch.

4. Twitter filtert beledigende tweets

Twitter heeft nieuwe maatregelen getroffen om van het sociale netwerk een aangenamere plek te maken. Beledigende reacties op je tweets worden voortaan uit je tijdlijn gefilterd en onder een knop “Toon minder relevante antwoorden” verstopt, zodat je ze indien gewenst wel nog kan bekijken. Verder maakt Twitter het moeilijker voor mensen wiens account permanent werd geblokkeerd om zomaar een nieuwe account aan te maken. Ten slotte worden tweets met gevoelige of beledigende inhoud, of van accounts die je hebt geblokkeerd, voortaan uit uit de zoekresultaten weerhouden.

5. Tesla Model 3 krijgt geen 100 kWh onder de motorkap

De nieuwe Tesla Model 3 zal niet kunnen rekenen op een batterij van 100 kWh, de grootste accu die het bedrijf in de aanbieding heeft. Het nieuws werd, zoals wel vaker bij de autofabrikant, onthuld door CEO Elon Musk in een tweet. Hij stelt dat de carrosserie van de wagen het niet toelaat om de 100 kWh-batterij te gebruiken. De eerste modellen van de budgetvriendelijke Model 3 zouden dit jaar geleverd moeten worden aan kopers.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business