Samsung-Cameramodule

In plaats van lang bezig te zijn met de ontwikkeling van een cameramodule heeft Samsung een nieuwe optie. Kant-en-klare camera modules, zo hebben fabrikanten alleen nog software nodig om de module te finaliseren.

Fabrikanten zijn vaak lang bezig met het ontwikkelen van camerasensoren, Samsung spreekt zelf ongeveer over 4 maanden ontwikkeltijd. Dit komt onder andere door de hoeveelheid testen die afgewerkt moeten worden met de sensor en verschillende lenzen. Samsung heeft nu een oplossing hiervoor aangekondigd in een persbericht, in de vorm van een kant en klare sensor.

Samsung ISOCELL 3P9

In het persbericht wordt de ISOCELL Slim 3P9 sensor aangekondigd welke een plug-en-play camera module zou moeten zijn. Het gaat om een 16MP sensor met een grootte van 1/3,1″, de pixels hebben een formaat van 1μm. De sensor kan echter gebruik maken van ‘Pixel binning’, of zoals Samsung het noemt, Tetracell. Op deze manier kan het formaat van een pixel kunstmatig vergroot worden naar 2μm, door verschillende pixels samen te voegen. Verder gebruikt de sensor fasedetectie voor de autofocus, en de sensor kan met een gyroscoop proberen foto’s en video’s te stabiliseren.

De sensor is per direct verkrijgbaar voor bedrijven. Wanneer we de eerste telefoon of tablet met de sensor gaan zien is onbekend, wel zullen we hem tegen gaan komen in midrange apparaten. Dit is vooral te herleiden uit het kleine formaat van de sensor en pixels.