Google Nest Hub Max gaat vanaf 9 september in de verkoop

Google liet tijdens Google I/O 2019 een Nest Hub op steroïde zien. Het gaat specifiek om de Nest Hub Max. Een lanceringsdatum was er nog niet, maar die lijkt nu op 9 september te zijn vastgesteld.

Google liet tijdens Google I/O een grotere versie van de Google Nest Hub (eerder nog de Google Home Hub) zien, de Nest Hub Max. Tijdens de presentatie bleef het verrassend stil over een datum waarop het slimme scherm in de verkoop zou gaan. Er werd toentertijd weliswaar gesproken over een lancering in de zomer, maar enige andere informatie bleef in de tussentijd afwezig. Google zou via zijn supportpagina hebben aangegeven dat het scherm op 9 september in de verkoop zal gaan, net voor het einde van de zomer. Het lijkt niet alsof het voor Google de bedoeling was om nu al de informatie aan het brede publiek te verstrekken, het bericht is namelijk al van de pagina verwijderd.

Het bericht over de lanceringsdatum verscheen op Google’s supportpagina waarop je kan lezen waar en wanneer welke producten beschikbaar komen en zijn. Browse je nu naar de webpagina, dan zie je onder de Home Hub Max ‘Coming soon’ staan. Op bovenstaande screenshot is te zien dat er nog een datum vermeldt staat, 9 september 2019. Een lancering in de Benelux lijkt er in eerste instantie niet in te zitten. In plaats daarvan zou de Nest Hub Max allereerst in Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten verschijnen. Via omwegen zal het apparaat van Google waarschijnlijk wel te koop zijn. Hij schijnt in elk geval met een adviesprijs van 229 dollar in de winkels te komen liggen.

‘Grotere Google Nest Hub’

In de basis lijkt de Nest Hub Max heel erg op de Nest Hub die momenteel al in de verkoop is. Het grootste (zichtbare) verschil is het grotere 10-inch LCD-paneel met een 1.200 x 800 resolutie. Ook de specificaties hebben een upgrade gehad, met voortaan een snellere processor en meer RAM. Verder kan je met de Max genieten van stereo-geluid en is er voortaan een 12MP-camera van Sony aan de bovenkant aanwezig. Enerzijds zal de camera gebruikt worden voor videobellen via Google Duo, anderzijds zal Google een gezichtsmodel aanmaken om je via je gezicht te herkennen. Het werkt vergelijkbaar met stemherkenning, waardoor je enkel informatie verkrijgt die specifiek op jou is gericht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business