Nieuws

OPPO brengt Reno8-serie op 31 augustus naar Europa

OPPO Reno8 Pro - header
OPPO lanceert op 31 augustus de nieuwste Reno-smartphones in de Reno8 Series. Verwacht wordt dat onder andere de Reno8 en Reno8 voor de Europese markt worden aangekondigd.

Precies één jaar geleden bracht OPPO in Europa de Reno6-serie uit. Met dat toestel wilde OPPO het hogere midrange-segment bedienen, voor degenen die niet toe zijn aan high-end smartphones. Het Chinese merk komt nu op de proppen met de nieuwe Reno8-serie. Dan vraag je je wellicht af wat er gebeurd is met de tussenliggende productreeks, de Reno7 (Pro). Het bedrijf lanceerde de toestellen immers wel in China, maar bracht ze nooit uit op Europese bodem. Naar eigen zeggen wilde het ons als Europese concurrenten niet overladen met modellen, en schakelt het daarom direct door op het nieuwste van het nieuwste, de Reno8 en Reno8 Pro.

Aankondiging OPPO Reno8 Series

Welke modellen van de Reno8-serie wij in Europa mogen verwachten, maakt het helaas niet bekend in de aankondiging. Er wordt wel specifiek gesproken over de OPPO Reno8 Pro; die kunnen we alvast bij het aanstaande lanceringsevenement verwachten. Van dat toestel is bekend dat hij gebruikmaakt van OPPO’s zelfontwikkelde MariSilicon X NPU die ondersteunt bij foto- en videografie. Vooral in een donkere omgeving helpt deze processor om scherpe en heldere beelden te schieten.

Gezien de Reno8 Pro inmiddels in China te koop is, weten we ook al dat hij wordt aangedreven door MediaTek’s Dimensity 8100 Max-chipset, een 6,7 inch 120Hz AMOLED-scherm biedt, dezelfde 50 MP hoofdcamera bevat als de OPPO Find X5-serie en zijn stroom haalt uit een 4.800 mAh-batterij. Deze batterij kan met maximaal 80 watt worden opgeladen via de meegeleverde VOOC-oplader. Daarbij gaat het nog wel om de Chinese variant van de Reno8 Pro; het is niet bekend of de Europese versie van de smartphone exact dezelfde specificaties biedt.

OPPO lanceerde de Reno8 Series eerder al op het Chinese vasteland

Naast de aankondiging van de Reno8 Series, introduceert OPPO tijdens het evenement eveneens de eerste OPPO-tablet, de Pad Air, evenals een ‘reeks IoT-producten’. Wat daar precies onder valt, laat het Chinese bedrijf niet vallen. Het is mogelijk dat we de nieuwe OPPO Watch 3 gaan zien die recent in China gelanceerd werd.

OPPO event in Parijs

Antwoorden op deze vragen laten nog wel even op zich wachten. OPPO onthult de producten op 31 augustus tijdens een lanceringsevenement in Parijs. Voor degene die graag direct op de hoogte zijn van de nieuwste producten: het event is op 31 augustus vanaf 14:30 live te volgen via het YouTube-kanaal van OPPO.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business