Nieuws

Hostingproviders verenigen zich

De belangrijkste Belgische hostingbedrijven hebben de eerste juridische stappen gezet in het oprichten van een vakvereniging. Die zou in eerste instantie bestaan uit een onderafdeling van de FeWeb, de federatie van Belgische webontwikkelaars. 

Volgens Marc Crauwels van Info Support wordt het stilaan tijd om eens rond de tafel te gaan zitten om afspraken te maken. Dat zou er bijvoorbeeld moeten toe leiden dat de Belgische hosters in geval van nood van elkaars infrastructuur gebruik kunnen maken. Maar dat ligt bij sommige blijkbaar heel erg moeilijk. “Dat is eigenlijk wel raar,” vindt Crauwels. “Ze verwachten van hun klanten vertrouwen in hun integriteit, maar kunnen dat vertrouwen blijkbaar zelf niet opbrengen.
 
Er bestaan nu al samenwerkingen tussen deze bedrijven. Zo kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld per service het aanbod én de prijzen van de voornaamste Belgische hosters vergelijken. Daarvoor kunnen ze terecht op de site van de Belgische Hosting Community.
 
Onder de Belgische hostingbedrijven heerst enige bezorgdheid omtrent de hostingplannen van Microsoft.. “Op de Microsoft Worldwide Partner Conferentie in Houston in juli is daar een hartig woordje over gesproken, maar er moeten nog veel knopen worden doorgehakt voor Microsoft van start kan gaan met dergelijke diensten,” zegt Crauwels. “Zo is het nog niet duidelijk hoe de taken exact zullen worden verdeeld, wie er gaat factureren, wie er voor de garantie gaat zorgen, enzovoort. Nochtans wil Microsoft in de tweede helft van 2009 van start gaan met Microsoft Online. “
 
Microsofts eigen hostingactiviteiten hoeven de Belgische partners in wezen niet te verontrusten. “De service die wij bieden kunnen zij toch niet leveren, dus wat dat betreft kunnen we de klanten toch overtuigen,” zegt Crauwels. “Ik heb hen alleen gezegd dat ze voor zichzelf geen licenties mochten toekennen voor een vierde van de prijs dat ze aan hun partners aanbieden – wat ze uiteraard prompt wel hebben gedaan. De prijs die je in de VS betaalt om de dienst te gebruiken, ligt lager dan die van de licenties die wij ervoor moeten betalen. Dat is een schande, natuurlijk.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business