Nokia verlaagt voor de tweede keer op korte tijd de verkoopsverwachtingen voor het vierde kwartaal. De marktleider voor gsm’s meldt eveneens dat het zijn marktaandeel voor dezelfde periode niet langer kan voorspellen. De fabrikant verwacht problemen in de laatste drie maanden van dit jaar, onder meer om het verwachte aantal van 330 miljoen verkochte telefoons […]


Nokia verlaagt voor de tweede keer op korte tijd de verkoopsverwachtingen voor het vierde kwartaal. De marktleider voor gsm’s meldt eveneens dat het zijn marktaandeel voor dezelfde periode niet langer kan voorspellen.

De fabrikant verwacht problemen in de laatste drie maanden van dit jaar, onder meer om het verwachte aantal van 330 miljoen verkochte telefoons te halen. Voor 2009 is de situatie evenmin rooskleurig, zo verwacht het bedrijf dat de verkoop met minstens vijf procent zal terugvallen. Ook andere fabrikanten hebben het momenteel moeilijk door de kredietcrisis.

Opmerkelijk is dat het bedrijf zegt dat de markt van mobiele telefoons niet transparant genoeg is om het verwachte marktaandeel van 38 procent te halen tegen eind dit jaar. Eerder ging het bedrijf ervan uit dat de huidige crisis minder impact zou hebben op ontwikkelinglanden, maar daar komt het nu op terug. Toch geloven ze bij Nokia dat het marktaandeel voor 2009 zal stijgen.