Nieuws

Lanamark maakt reseller leveranciersonafhankelijk

Tijdens de Interact Partner Day lokte het Canadese Lanamark bijzonder veel volk naar zijn tafel. Lanamark zit nog maar pas in de portfolio van de datacenterdistributeur, maar afgaande op de publieke belangstelling worden de tools van Lanamark zeker een hit bij de gespecialiseerde resellers.

Lanamark heeft geen product dat het wil laten verkopen door de resellers, het brengt een platform waarop de reseller zelf een uitgebreide dienstenaanbod voor zijn klanten kan enten. Lanamark Suite wordt door het bedrijf zelf omschreven als een ‘virtualization sales & services automation software platform’ dat dienstenleveranciers toelaat om het ontwerp en de levering van leveranciersonafhankelijke oplossingen inzake desktop virtualisatie, server virtualisatie en opslag te versnellen. “Iedere virtualisatieleverancier heeft zelf wel een tool voor capacity planning, maar daar sta je nergens mee als een klant een mix van vendors wil,” zegt oprichter en CEO Mark Angelo van Lanamark. “En dat is de realiteit: klanten hebben verschillende opties voor virtualisatie: Citrix, VMware, Microsoft, Parallels,… Ze willen deze opties vergelijken en misschien is de beste oplossing voor hen een mix van al deze producten, met daarbij nog hybride hardware, software en diensten.” Zonder Lanamark moet een reseller alle tools van de verschillende vendors zelf onder de knie krijgen, met Lanamark Suite kan hij zich concentreren op het bieden van de juiste mix aan oplossingen. “Lanamark is de lijm die alle verschillende producten samenbrengt,” zegt Angelo.
 
Dat Mark Angelo zelf naar België afzakte voor de Interact Partner Day heeft veel met Interact en met de Belgische markt te maken. Interact en Lanamark leerden elkaar kennen via internationale blogs over virtualisatie, en bleken gezamenlijke kennissen te hebben. En de rest is geschiedenis. “Interact beschikt over heel veel kennis over de virtualisatiemarkt en over de producten die resellers nodig hebben. Interact is voor ons de correcte manier om naar de Benelux-markt te komen. Zonder Interact waren we in België zeker nog niet actief geweest.” Lanamark hanteert een gemengde distributiestrategie. Enerzijds werkt het bedrijf samen met Avnet als wereldwijde distributeur, maar het kiest ook voor regionale partners met diepe productkennis zoals Interact.
 
Lanamark beschikt over een solution provider programma, met een traditionele indeling in gold, silver en bronze partners. “We geven onze partners heel veel ondersteuning, niet alleen met commerciële en technische training, maar ook bij het binnenhalen van deals zelf tijdens het hele verkoopstraject.” Lanamark werkt graag samen met resellers die al wat ervaring hebben op het vlak van virtualisatie, maar ook resellers die actief willen worden in deze markt, zijn welkom. “In de eerste plaats zoeken we resellers die de trusted advisor willen worden van hun klanten, die de klant een brede keuze willen bieden en op die manier veel waarde toevoegen. Resellers die met ons samenwerken reduceren hun verkoopscyclus, doordat ze heel veel van de complexiteit met Lanamark Suite kunnen regelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business