Sterk eerste kwartaal voor Tech Data

In het eerste kwartaal van 2010 heeft distributeur Tech Data wereldwijd een omzet gehaald van 5,6 miljard dollar. Dat is een stijging met 12,6 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst ging er liefst 43,7 procent op vooruit, tot 45,6 miljoen dollar.

Met deze cijfers overtreft Tech Data zijn eigen verwachtingen voor het eerste kwartaal. Nooit eerder in zijn geschiedenis haalde Tech Data zo’n hoge winst in het eerste kwartaal. CEO Bob Dutkowsky schrijft de hoge winst toe aan de focus op rendabele productlijnen, en een betere kostenbeheersing. Tijdens een conference call vertelden Dutkovsky en chief financial officer Jeff Howells dat ze verder de productlijnen zouden bekijken: minder rendabele leveranciers mogen zich aan een beëindiging van het contract verwachten.
 
Opmerkelijk is de sterke omzetstijging in Europa. Die steeg hier met 13,5 procent, tot 3,16 miljard. Daarmee is Europa nu al goed voor 56 procent van de wereldwijde omzet van Tech Data.  In Europa ligt de marge wel een stuk lager dan in de Verenigde Staten.
 
Ook voor het komende kwartaal is Tech Data positief gestemd. Het bedrijf verwacht sneller te groeien dan de IT-markt in het algemeen.
Eerder maakte ook Ingram Micro prima resultaten bekend voor zijn eerste kwartaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business