Nieuws

Belgacom zet nieuw bedrijf op voor verkoop aan KMO

Belgacom zet een nieuw bedrijf op dat zijn positie op de KMO-markt moet versterken. Belgacom Bridging ICT moet de basis vormen voor een nieuw en exclusief kanaal met ICT Experts verspreid over België.

Door hun knowhow, flexibiliteit, nabijheid en kennis van de markt gecombineerd met de kracht van Belgacom zullen deze partners ideaal geplaatst zijn om middelgrote kmo’s te adviseren, zegt Belgacom. Bovendien blijkt uit onderzoek dat kmo’s zeer loyaal zijn aan hun lokale IT Integrator – typisch hun vertrouwde adviseur – waarbij een langetermijnrelatie cruciaal is.
 
Om haar aanbod voor de kmo-markt te versterken en om lokaal aanwezig te zijn, neemt Belgacom de activiteiten over van vier IT Integratoren: ElectroComputer, Interconnect, Jockordy en SoftComputer. Deze activiteiten komen allemaal in Belgacom Bridging ICT.
 
Belgacom Bridging ICT vormt de basis voor de uitbouw van een nieuw netwerk van ICT Expert-partners. Het bedrijf zal aan de nieuwe partners naast een innovatief IT en telecomaanbod ook de nodige ondersteuning geven via een partner support platform. Voor dit nieuwe kanaal wil Belgacom Bridging ICT op termijn een netwerk van ICT Experts hebben, verspreid over het hele land.
 
“Door hun knowhow, flexibiliteit, nabijheid en kennis van de markt gecombineerd met de kracht van Belgacom zullen de ICT Expert-partners ideaal geplaatst zijn om de middelgrote kmo’s te adviseren. Hierdoor zullen kmo’s maximaal voordeel kunnen halen uit de geïntegreerde vaste, mobiele en IT oplossingen van Belgacom,” zegt Michel De Coster, EVP Enterprise Business Unit bij Belgacom.
 
Het ICT Expert-kanaal zal complementair zijn aan het ICT Agent-kanaal dat Belgacom in maart van dit jaar oprichtte. De ICT Agent-partners richten zich voornamelijk tot de zelfstandigen en kleine kmo’s terwijl de ICT Expert-partners eerder middelgrote kmo’s zullen adviseren.
 
Belgacom Bridging ICT is een 100% dochter van Belgacom en wordt geleid door Walter Van Uytven die zijn huidige functie als Director SME-IT binnen Belgacom behoudt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business