Motorola en Apple staan wellicht binnenkort tegenover elkaar in de rechtbank. Ze beschuldigen elkaar van patentschending. Apple heeft 24 klachten over Motorola, en Motorola heeft er 18 over Apple. Dit analyseert FOSS Patents, een blog over softwarepatenten. De ruzie, die al maanden aansleept, gaat in 21 van de 24 Apple-klachten over technieken die gebruikt worden […]


Motorola en Apple staan wellicht binnenkort tegenover elkaar in de rechtbank. Ze beschuldigen elkaar van patentschending.

Apple heeft 24 klachten over Motorola, en Motorola heeft er 18 over Apple. Dit analyseert FOSS Patents, een blog over softwarepatenten.

De ruzie, die al maanden aansleept, gaat in 21 van de 24 Apple-klachten over technieken die gebruikt worden in het besturingssysteem Android, dat op enkele smartphones van Motorola draait. Apple heeft ook klachten over settopboxen.


De aanklachten van Motorola gaan meestal over onderdelen van iPhones, iPads en iPods. De telefoonfabrikant meent dat enkele technieken van hem zijn.

Begon in oktober
De kwestie ontstond begin oktober toen Motorola bij de Amerikaanse International Trade Commission vroeg om een importverbod van enkele Apple-producten wegens patentschendingen. Apple antwoordde met aanklachten over een multitouchtechnologie en gebruikersinterface.

Daar bleef het echter niet bij, want uiteindelijk komen ze samen op 42 klachten. Apple, dat waarschijnlijk Motorola voor de rechter sleept, heeft al gespecialiseerde advocaten onder de arm genomen. Ook omdat het aantal patenten rond smartphones steeds ingewikkelder wordt, is het niet onwaarschijnlijk dat deze zaak jaren zal duren.