Nieuws

FileSeek 2.1.2

Windows heeft weliswaar een ingebouwde zoekmachine, en er bestaan ook goede desktopzoekers zoals Copernic Desktop Search. Maar deze snoepen allemaal continu systeembronnen af, omdat ze op de achtergrond actief zijn. FileSeek is een lichtvoetiger alternatief.

FileSeek installeert zich niet als een service of achtergrondproces, wat inhoudt dat je de tool pas opstart op het moment dat je die nodig hebt. De werking is rechttoe rechtaan. Je geeft het gewenste zoekpad (of zoekpaden) in, vult je zoekterm in en zodra je op Search drukt, speurt de tool alle gevraagde bestanden af.

[download_file]

Diepgaande zoekopdracht
FileSeek beperkt zich daarbij niet tot de bestandsnamen, maar gaat ook op zoek binnen de bestandsinhoud. Standaard somt het programma de gevonden bestanden met naam en locatie op. Het levert ook een klein excerpt met de gevraagde zoekterm. Die term wordt standaard met geel gemarkeerd.

De zoekresultaten verschijnen weliswaar iets trager dan bij de gangbare zoekmachines, maar we zijn toch aangenaam verrast door de snelheid waarmee FileSeek zich een weg door de bestanden weet te banen.

Naast gewone zoektermen kan je met reguliere expressies aan de slag, en het is bovendien mogelijk de resultaten tot een of meer bestandstypes te beperken (zoals *.doc). Verder kun je aangeven of de zoekopdracht al dan niet hoofdlettergevoelig moet zijn.

Meer opties
De tool ondersteunt tot op zekere hoogte ook booleaanse operatoren: je kunt namelijk kiezen tussen opdrachten als Match Full String, Match All Words en Match Any Words.

Via de knop More Options kun je extra zoekcriteria instellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk alleen bestanden te laten opsporen die binnen een op te geven periode zijn aangemaakt of aangepast. Of alleen bestanden die kleiner of groter zijn dan een bepaalde bestandsgrootte.

Het programma werkt onder meer ook onder Windows XP en 2000. Maar in dat geval heb je Microsoft .NET Framework 2.0 (32-bit) nodig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business