10-jarig LinkedIn telt twee nieuwe gebruikers per seconde

Uit de cijfers van het eerste kwartaal blijkt dat LinkedIn zijn omzet en winst opkrikte én er elke seconde twee nieuwe gebruikers bij krijgt.

LinkedIn telt twee nieuwe gebruikers per seconde

Afgelopen zondag vierde LinkedIn zijn tiende verjaardag. Het werd ongetwijfeld een vrolijk feestje, want uit de cijfers van het eerste kwartaal blijkt dat de zakelijke netwerksite zijn omzet en winst flink opkrikte én er elke seconde twee nieuwe gebruikers bij krijgt.

218 miljoen gebruikers
LinkedIn haalde de voorbije maanden een omzet van 325 miljoen dollar, bijna driekwart meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De nettowinst klokte af op 22,6 miljoen dollar, tegen 5 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2012. Maandelijks kent de site meer dan 132 miljoen unieke bezoekers. Nu zijn er in totaal meer dan 218 miljoen accounts aangemaakt. Begin 2012 waren dat er nog 161 miljoen.

Nieuwe toeters en bellen
LinkedIn is van plan om het zakelijke karakter van de site dit jaar een beetje meer kleur te geven. Zo komen er nieuwe functies die gebruikers in staat moeten stellen om foto’s en video’s toe te voegen aan hun online-cv.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business