Nieuws

Millennials vinden bescherming bedrijfsgegevens onbelangrijk

Generatie X en Generatie Y gedragen zich anders op het vlak van beveiliging en privacy. Dat is slecht nieuws voor de bescherming van bedrijfsgegevens.

Dat de opvattingen over beveiliging en privacy heel wat verschillen tussen generaties is geen geheim, maar een studie door Fortinet geeft wat concrete cijfers. Het beveiligingsbedrijf ondervroeg 150 mensen van Generatie X (geboren tussen 1961 en 19080) en 150 Millennials (geboren tussen 1981 en 2001, ook wel Generatie Y genoemd), elk evenredig verdeeld tussen mannelijke en vrouwelijke respondenten.

In beide generaties verandert de meerderheid regelmatig hun wachtwoorden, ook al is dat soms maar eenmaal per jaar. Meer dan veertig procent geeft aan dat ze nooit hun wachtwoorden veranderen of enkel wanneer ze daartoe verplicht worden. Het goede nieuws is dat slechts zeven procent van de ondervraagden overal hetzelfde wachtwoord gebruikt. Vier op de tien beweert zelfs voor elke dienst een uniek wachtwoord te hebben.

Bijna de helft van Generatie X beschermt zijn smartphone niet met een pincode of wachtwoord, terwijl slechts 37% van de Millennials zo onveilig is. De standaard pincode van vier cijfers is de populairste methode, gevolgd door een complexer alfanumeriek wachtwoord. Veegpatronen worden door slechts 20% gebruikt en biometrische authenticatie zoals gezichtsherkenning door slechts 5%.

Millennials negeren beveiligingsbeleid

Een opvallend verschil is te vinden in het belang van de bescherming van e-mailaccounts van de werkgever: bij Generatie X komt dat op de vijfde plaats van hun belangrijkste bezorgdheden, terwijl het bij Generatie Y niet eens in de top vijf te vinden is.

John Madison, vicepresident marketing van Fortinet, is bezorgd over dit gedrag, zeker omdat uit een vorige studie door Fortinet bleek dat de helft van de Millennials bedrijfspolicy’s over het gebruik van persoonlijke apparaten of clouddiensten op het werk negeert. “Millennials zeggen eigenlijk: het maakt ons niet uit wat onze werkgevers zeggen. We gebruiken eender welk apparaat we willen op ons werk. Als er dan bedrijfsgegevens verloren gaan, jammer!”

In samenwerking met InfoWorld.com.

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business