Nieuws

Tesla topman Justin McAnear stapt op

Het vertrek van de VP van wereldwijde financiën is opnieuw een streep door de rekening van Tesla. Het totale aantal loopt zo op tot meer dan 30 sinds juni dit jaar.

 

Justin McAnear, onderdirecteur van financiële operaties wereldwijd, zal Tesla op 7 oktober verlaten. Het nieuws werd oorspronkelijk gelekt door anonieme bronnen, maar werd nu ook bevestigd door McAnear zelf in een interview met The Verge.

 

“Enkele weken geleden kondigde ik aan mijn team aan dat ik Tesla zou verlaten omdat ik de kans heb gekregen om als CFO voor een ander bedrijf te gaan werken.” Zei McAnear in dat interview. Hij beschreef eveneens hoe graag hij bij Tesla heeft gewerkt, hoeveel respect hij heeft voor zijn collega’s en hoe het aanbod gewoon te goed was om te weerstaan. Hij benadrukte dat alle andere speculaties over zijn vertrek niet correct zijn.

 

Het nieuws komt er op een moment dat er veel onzekerheid is over de financiële situatie van Tesla. Het bedrijf zou op dagelijkse basis nog steeds enorm veel uitgeven, en hoewel Musk zelf zegt dat het dankzij de verhoogde productie van de Model 3 Sedan op schema zit om winst te maken, stellen financiële analisten die uitspraak in vraag.

 

Hoe dan ook, McAnear is niet het enige vertrek dat een impact heeft op hoe de financiën van het bedrijf geregeld worden. Op 7 september verliet ook Dave Morton het bedrijf, die nog maar sinds 6 augustus in dienst was als hoofdboekhouder na zijn overstap van harde schijf producent Seagate. Het zijn allemaal symptomen van een groter probleem binnen het bedrijf, want ook het hoofd van Human Resources en tientallen andere leidinggevenden hebben het bedrijf in de laatste maanden verlaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business