Skullcandy SLYR Pro review: een headset met alles erop en eraan
Skullcandy SLYR Pro Casque de jeu filaire pour PC, PlayStation, PS4, PS5, Xbox – Vert Digi-Hype
De SLYR Pro komt, net zoals de andere headsets in de reeks, in verschillende kleuren. Ongeacht de kleurkeuze zal de headset zeker in het oog springen: fluorescent roze, groen of blauwe accenten gaan gepaard met zwart. Voor wie een subtiele headset wil dragen tijdens het gamen is de SLYR Pro dus niet de beste optie.
Verder is het design zelf prima. De oorschelpen zijn niet te groot en de gehele hoofdtelefoon voelt niet erg zwaar aan. Bij het aanpassen van de grootte schuift de hoofdband op een vlotte manier in of uit het omhulsel. De SLYR Pro is comfortabel genoeg om enkele uren aan een stuk te dragen, ook voor mensen met een bril.
Op de hoofdtelefoon vind je enkele knoppen terug: een aan-uitschakelaar voor de hoofdtelefoon zelf, een draaiknop voor het volume en een knop in de linkeroorschelp om de microfoon te dempen.
Applicatie en batterij
De SLYR Pro komt met de Skull-HQ-applicatie die je via de website van Skullcandy kan downloaden. Zodra je de hoofdtelefoon met de computer verbindt, krijg je toegang tot een controlepaneel. Verbinden kan via een USB-C naar USB-A-kabel of een gewone 3.5 mm-kabel. Je moet de hoofdtelefoon sowieso nog wel aanzetten via de fysieke schakelaar.
In Skull-HQ zie je om te beginnen dat je hoofdtelefoon verbonden is en het batterijpercentage ervan. De batterij laadt op wanneer je de USB-kabel gebruikt, maar niet met de 3.5 mm-kabel. Skullcandy belooft 20 uur batterijduur, maar door de USB-kabel te gebruiken wordt de capaciteit van de batterij eigenlijk irrelevant. De SLYR Pro is een bekabelde hoofdtelefoon, maar heeft een batterij nodig voor Enhanced Sound Perception (ESP). Daarover later meer.
Verder zie je in de applicatie nog allerlei sliders om het algemeen volume, de output van de microfoon en het volume van enerzijds je spel en anderzijds je voice-chat af te stemmen. Je vindt ook equalizers terug met enkele voorinstellingen voor muziek, specifieke spelgenres, film enzovoort.
Audio
Zonder het gebruik van ESP klinkt het geluid van de SLYR Pro al vrij helder. De voorinstellingen voor verschillende gebruiksscenario’s leggen ieder hun eigen nadruk, in het geval van muziek bijvoorbeeld op de bassen. Het was echter geen must om gebruik te maken van de voorinstellingen, omdat de hoofdtelefoon zonder aanpassingen ook al goed klonk.
Wil je gebruik maken van ESP, is er wel wat meer werk vereist. Je moet een luistertest van enkele minuten voltooien, waarbij je op bepaalde momenten moet aangeven wanneer je een bepaald geluid hoort. Het programma raad je ook af om het volume aan te passen na het volbrengen van de test, tenzij je de test opnieuw uitvoert. Hoewel het inschakelen van ESP een bepaalde extra dimensie bracht bij het gebruik van de SLYR Pro, voornamelijk ook bij lagere geluiden, bleek het ook geen absolute noodzaak voor een verbeterde ervaring.
Microfoon
De SLYR Pro heeft een ingebouwde microfoon, maar ook een externe microfoon die je kan aansluiten op de headset. Beide microfoons werken naar behoren en het verschil tussen de interne en externe microfoon is opvallend genoeg vrijwel verwaarloosbaar. De externe microfoon is ook niet buigbaar en zit dus op een vaste positie.
Eindoordeel
Zoek je als gamer een degelijke headset, zal je met de SLYR Pro niet verkeerd kiezen. Het hangt vooral af van hoeveel personalisatie je in een headset zoekt. Voor wie geen behoefte heeft aan een heleboel aanpasbare instellingen, werkt de SLYR Pro echter even goed. De prijs ligt met 99,99 euro ook nog aan de schappelijke kant. De prijs-kwaliteitverhouding is dus zeker wel op peil.
from €99,99