Nieuws

Deze week: Stemmen op Facebook en bescherm je wifi-netwerk

Zit je op Facebook, dan heb je vermoedelijk deze week ook een e-mail gekregen waarin je wordt uitgenodigd om te stemmen over aanpassingen aan het beleid van het sociale netwerk. Maar waar gaat het nu precies om? En waarom zou je stemmen?

Je wifi-netwerk is privéterrein en je houdt dan ook graag een oogje in het zeil voor mogelijke onverlaten die er stiekem gebruik van willen maken. Het gratis programma SoftPerfect Wifi Guard scant je thuisnetwerk en laat je weten wanneer een vreemd toestel contact maakt.

Ben je nieuwsgierig naar Windows 8, maar wil je Windows 7 toch liever nog niet kwijt? Dan kan je met behulp van een dual boot de twee besturingssystemen naast elkaar gebruiken. We leggen uit hoe je dat precies doet.

Facebook bindt de strijd aan met de sms en andere alternatieven zoals WhatsApp. Het sociale netwerk heeft haar Messenger-app voor Android aangepast, waardoor je niet langer een Facebookprofiel nodig hebt om berichten te versturen. Je naam en telefoonnummer volstaan.

Apple heeft maandagavond iOS 6.1 beta 3 gelanceerd voor ontwikkelaars. Op het eerste zicht was er niks vernieuwends, maar nu blijkt dat Proximus 4G werkt met de nieuwste iOS-bèta. Dat zou betekenen dat iPhone 5-eigenaars binnenkort eindelijk op het 4G-netwerk van Proximus kunnen.

De browseroorlog op de desktop is voorbij en in een oncomfortabele wapenstilstand overgevloeid. Dat is de conclusie die collega Ed Bott van ZDNet.com trekt, nadat hij de cijfers van de afgelopen maanden vergeleken heeft.

Nokia heeft deze week hun derde Windows Phone 8-smartphone gepresenteerd. De Lumia 620 is een kleiner en meer bescheiden toestel dan de Lumia 920, maar komt dan ook tegen een meer betaalbare prijs.

Het beveiligen van je pc begint natuurlijk bij de installatie van een degelijk beveiligingspakket, maar zelfs de beste software is niet opgewassen tegen slechte beslissingen. We geven tien tips om de grootste risico’s meteen uit te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business