Nieuws

Deze week: Office 365 Thuisgebruik en BlackBerry 10 zien het licht

Microsoft heeft Office 365 voor thuisgebruik gelanceerd en BlackBerry presenteerde hun nieuwe besturingssysteem en twee nieuwe telefoons.

Microsoft heeft Office 365 voor thuisgebruik gelanceerd. De meest opvallende verandering is dat het kantoorpakket vanaf nu als abonnement wordt aangeboden. We hebben een korte Q&A samengesteld en bekijken wat voor impact deze software heeft voor IT-managers, in verband met BYOD.

De Canadese telefoonmaker RIM gaat vanaf nu gewoon als BlackBerry door het leven. Deze week werd de nieuwe versie van hun mobiele besturingssysteem voorgesteld, samen met twee nieuwe telefoons. We hebben de BlackBerry Z10 – en BlackBerry 10 – van wat naderbij bekeken.

Belgacom wil af van de settopbox bij digitale televisie. De telecomoperator is in gesprek met televisiefabrikant Samsung, om in de toekomst de ingebouwde decoder van hun smart tv’s te gebruiken.

De grote Vlaamse televisiezenders lanceren in februari het gezamenlijk online televisieplatform Rumble. Via een app voor smartphone en tablet zullen ze hun programma’s makkelijk kunnen aanbieden om live of uitgesteld te bekijken.

Googles zoekmachine heeft tienduizenden publiek beschikbare netwerkprinters van het merk HP geïndexeerd. Dat betekent dat hackers met slechte bedoelingen ellenlange printopdrachten naar de printers kunnen sturen.

In februari verschijnt een nieuwe versie van kantoorpakket LibreOffice. Versie 4.0 brengt geen spectaculaire wijzigingen voor de gewone gebruiker, maar voor ontwikkelaars is het een groot moment.

Googles kaartteam heeft alle uithoeken van de wereld gezien, van het Groot barrièrerif tot de Amazone. Maar Noord-Korea bleef een blinde vlek, tot nu. Hoe is Google aan zijn kaarten van Noord Korea gekomen?

Apple voegt een iPad met 128 GB toe aan het arsenaal. De gewone gebruiker heeft aan zoveel opslag misschien geen boodschap, maar voor professionals die met grote hoeveelheden data werken is deze grote iPad een interessante toevoeging.

Google+ is niet langer een spookstad. Het sociale netwerk is ondertussen het tweede grootste ter wereld. Maandelijks maken zo’n 343 miljoen mensen gebruik van het platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business