Nieuws

Nokia Lumia’s drijven populariteit Windows Phone in Europa

Windows Phone wint aan populariteit op de Europese markt en heeft dat vooral te danken aan de goedkopere Lumia-toestellen van Nokia.

Android is nog altijd het meest dominante mobiele besturingssysteem, maar op de Europese markt weet Windows Phone eindelijk wat vaste voet aan de grond te krijgen. Dat is vooral te danken aan de populariteit van de goedkopere Nokia Lumia’s.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Kantar WorldPanel ComTech blijkt dat iets meer dan 70 procent van de smartphones die tussen juni en augustus op de vijf grootste Europese markten (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Verenigd Koninkrijk) werden verkocht, op Android draaiden. In tweede positie staat iOS met een aandeel van 16 procent in Europa.

[related_article id=”161452″]

Windows Phone blijft ondertussen aan populariteit winnen en heeft momenteel een aandeel van 9,2 procent op de Europese markt. Dat is goed voor bijna een verdubbeling ten opzichte van de 5,1 procent het jaar voordien. De groei is vooral opmerkelijk in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In het Verenigd Koninkrijk is het aandeel van Windows Phone op een jaar tijd gestegen van 4,5 procent tot 12 procent. In Duitsland kende Microsofts mobiele besturingssytsteem een groei van 3,8 procent tot 8,8 procent. Windows Phone staat daardoor in Duitsland maar één procentpunt achter iOS. In Frankrijk is het aandeel van Windows Phone gegroeid van 5,6 procent tot 10,8 procent.

Volgens Kantar Worldpanel wordt de recente groei van Windows Phone aangedreven door Nokia’s expansie naar de markt van goedkopere toestellen met de Lumia 520 en 620. “Deze modellen zijn erg populair bij de 16- tot 24-jarigen en 35- tot 49-jarigen, twee groepen die zoeken naar een goede balans tussen prijs en functionaliteit in hun smartphone,” verklaart Dominic Sunnebo,Global Consumer Insight Director bij Kantar Worldpanel.

Tijdens de periode van juni tot augustus waren 7,8 procent van alle verkochte smartphones in Europa afkomstig van Nokia. Een jaar geleden bedroeg dat cijfer nog 6,9 procent. Nokia nadert daarmee Sony, dat met een aandeel van 8,2 procent op de derde plaats staat op de Europese markt. Aangezien Nokia uitsluitend op Windows Phone actief is, betekent dat cijfer ook dat de Finse fabrikant goed is voor meer dan 70 procent van alle verkochte Windows Phones in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business