Nieuws

Google geeft camera-app dieptezicht

De nieuwe camera-app van Google wordt uitgebreid met de mogelijkheid om scherptediepte toe te voegen en is beschikbaar op alle toestellen met Android KitKat.

Google heeft een nieuwe camera-app in de Play Store gezet die de camerafunctionaliteit van Nexus-toestellen naar alle apparaten met Android KitKat brengt.

Zo introduceert Google Camera de Photo Sphere-modus op niet-Nexus-apparaten. Photo Sphere werd toegevoegd in Android Jelly Bean 4.2 en laat je interactieve 360°-panorama’s maken, vergelijkbaar met de beelden in Google Street View.

[related_article id=”161563″]

Helemaal nieuw – ook voor Nexus-toestellen – is Lens Blur. Die functie laat toe om scherptediepte aan je foto toe te voegen. Net als bij de Lytro en recenter de HTC One M8, kan je op die manier het focuspunt bepalen nadat je de foto hebt getrokken en de achtergrond onscherp maken.

Naast de nieuwe functies heeft Google de app ook een nieuw uiterlijk gegeven waarbij de instellingen links onder de schermrand verstopt zitten en de sluiterknop groter werd gemaakt zodat je ook zonder te kijken nog makkelijk een foto kan trekken. Je kan Google Camera gratis downloaden uit de Play Store, op voorwaarde dat je smartphone of tablet draait op Android 4.4 KitKat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business