Microsofts spraakassistent Cortana komt naar Windows

Microsoft heeft een vacature uitgeschreven voor een ontwikkelaar om mee te helpen bouwen aan de nieuwe generatie van de spraakassistent.

Het ziet er naar uit dat de nieuwe generatie van Microsofts spraakassistent Cortana ook op Windowstablets en pc’s zal opduiken.

Microsoft heeft een nieuwe vacature geopend op zoek naar een software-ontwikkelaar om “mee de evolutie van de nieuwe generatie van Microsofts digitale assistent vorm te geven”. In de taakomschrijving wordt expliciet gesproken over het “verleggen van de grenzen” van Cortana en het “herdefiniëren van de persoonlijke ervaring op Windows.”

[related_article id=”161452″]

Cortana werd voor het eerst geïntroduceerd in Windows Phone 8.1, de meest recente versie van Microsofts mobiele besturingssysteem dat later deze maand als update naar de eerste telefoons wordt uitgerold. Vanaf juni verschijnen de eerste smartphones die standaard met het OS worden geleverd.

De spraakassistent is vernoemd naar een personage uit Microsofts populaire videospellenreeks Halo en biedt een antwoord op Apples Siri en Google Now. Cortana geeft informatie en voert taken uit op basis van spraakcommando’s, en herinnert je aan aankomende afspraken en andere activiteiten. In september vorig jaar schreven we reeds dat het Microsofts doel is om de assistent op al zijn platformen beschikbaar te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business