Nieuws

HTC toont reclame op startscherm

HTC experimenteert met advertenties in zijn BlinkFeed. Voorlopig gaat het om een testproject in een handvol landen.

HTC-gebruikers in de VS, UK, Duitsland, Taiwan en China krijgen voortaan advertenties te zien in hun BlinkFeed. Dat kondigde HTC aan op zijn blog.

Volgens de blog is het een test om te zien hoe effectief dergelijke advertenties zijn. De kans bestaat dus dat het in meer landen wordt uitgerold. “Het is te vroeg voor ons om te zeggen of deze advertenties zullen worden uitgerold op andere markten. Uiteraard zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen van de pilot.”

 

De advertenties verschijnen in de vorm van een standaard BlinkFeed-post. Gebruikers beschikken al over de mogelijkheid om de BlinkFeed-functie uit te schakelen, en HTC zegt dat het ook een functie gaat implementeren om alleen de advertenties uit te schakelen.

HTC kwam eerder in het nieuws door speculaties over een overname door Asus. De geruchten werden echter al snel door HTC naar de prullenbak verwezen met een statement waar uit sprak dat elk bod van Asus zou worden afgewezen.

De Taiwanese smartphonemaker heeft het, ondanks de recentelijke lancering van een nieuw vlaggenschip, niet gemakkelijk. Onlangs kelderde het aandeel en kwam er nieuws over een onverwachte afschrijving.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business