Amazon is het op een na grootste bedrijf ter wereld en steekt Alphabet voorbij in de lijst van meest waardevolle beursbedrijven. Sinds januari is de waarde van de aandelen van de e-commercereus met bijna 30 procent gestegen.


Na een ongelooflijk kwartaal schiet de waarde van de aandelen van de Amazon de hoogte in en heeft Amazon een totale beurswaarde van 768,04 miljard dollar. Drie maanden geleden kostte een enkel aandeel zo’n 1174,76 dollar, maar ondertussen betaal je 1586,51 dollar.

Beleggers zijn al een hele tijd optimistisch over de gang van zaken bij e-commercebedrijf Amazon en dat merk je aan de stijgende trend op de beurs. De Amerikaanse e-commercegigant steekt daardoor Alphabet, het moederbedrijf van Google, voorbij waardoor het nu op de tweede plek op de lijst van meest waardevolle beursbedrijven vertoeft.


Het enige bedrijf dat momenteel meer waard is dan Amazon is Apple. Met een totale marktwaarde van 889,17 miljard dollar heeft Amazon nog een lange weg af te leggen voor het ook deze technologiegigant voorbij steekt.

Door het recente data-schandaal van Facebook zagen alle technologiebedrijven tijdelijk hun marktwaarde kelderen op vrijdag 16 maart. Amazon wist zich ondertussen te herpakken, maar Alphabet bevindt zich voorlopig in een dalende trend.

Facebook onderuit

De beursresultaten van Facebook kelderde vrijdag 16 maart na de eerste geruchten van het gegevensmisbruik en blijven de dalende trend volgen. Het gaat om de grootste beursdaling in de geschiedenis van het Amerikaanse bedrijf.

Eind vorige week raakte bekend dat het bedrijf Cambridge Analytica persoonlijke gegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers had verzameld, zonder hun toestemming en deze gebruikten voor het beïnvloeden en voorspellen van het kiesgedrag. Het zou gaan om een van de grootste data-inbreuken ooit.