Advertentie
Home Nieuws Amazon vraagt chauffeurs om hun identiteit te bevestigen met selfies

Amazon vraagt chauffeurs om hun identiteit te bevestigen met selfies

Selfies hebben hun beste tijd gehad, maar Amazon herintroduceert ze nu op een opvallende manier.

Amazon vraagt zijn chauffeurs om selfies te nemen zodat het hun identiteit kan checken door middel van gezichtsherkenning. De regels gelden echter enkel voor chauffeurs in het Amazon Flex-programma, waarbij de chauffeurs leveringen uitvoeren met hun eigen wagens op zelfstandige basis. Zo bevestigde het bedrijf aan The Verge.

Een berichtje in de Amazon Flex-app lichtte de chauffeurs in dat ze een selfie moesten nemen vooraleer ze konden verderwerken. (Opvallend genoeg vraagt de app hen wel om zeker geen foto’s te nemen tijdens het rijden.) Amazon meldt er ook nog bij dat het de biometrische data van de chauffeurs zou kunnen verzamelen om zo steeds hun identiteit te bevestigen. Hoewel dat klinkt als een aanslag op je privéleven, heeft de feature ook een groot voordeel; het zorgt er namelijk voor dat de Flex-chauffeurs hun account niet meer kunnen delen met mensen die niet door Amazon geautoriseerd zijn om leveringen uit te maken.

Chauffeurs moeten bij de aanvang van hun Flex-contract een foto van zichzelf verstrekken, en Amazon toont diezelfde foto aan klanten zodat die de pakketbezorger kunnen herkennen.

De selfie-vereiste is echter niet helemaal waterdicht. Uber heeft namelijk ooit al een dergelijke vereiste gehad op zijn platform. Vorig jaar werd gemeld dat de contracten van sommige transgenderchauffeurs werden opgeschort omwille van het feit dat hun oorspronkelijke foto niet overeenstemde met de foto die ze bij het begin van een leveringsrit hadden geüpload.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here