Nieuws

Hackers chanteren Ashley Madison-gebruikers

Na de hack van de beruchte datingsite Ashley Madison lopen de emoties hoog op, met chantages, zelfmoorden en beloningen tot gevolg.

Vorige maand werd de datingsite Ashley Madison gehackt, waarna alle gegevens werden gelekt op het Diepe Web. Klanten zagen hun diepste geheimen blootgelegd worden en konden enkel bidden dat hun partner zich niet op het Diepe Web zou wagen.

Het Diepe Web blijkt nu niet langer de enige vijand te zijn van Ashley Madison-klanten. Bij de gelekte gegevens hoort namelijk ook een lijst van e-mailadressen, welke hackers nu misbruiken om hun slachtoffers te chanteren. In de chantagemail wordt de ontvanger gevraagd Bitcoins te storten op een rekening om te voorkomen dat zijn ietwat obscure vrijetijdsbesteding wordt toegelicht aan familie en vrienden, met alle gevolgen van dien.

Het idee van publiekelijk aan de schandpaal genageld te worden heeft twee mensen naar verluid al tot het uiterste gedreven. Avid Life Media, het bedrijf achter Ashley Madison, benadrukt echter dat de vermeende zelfmoorden nog niet bevestigd zijn.

Avid Life Media doet er ondertussen alles aan de daders achter tralies te krijgen. Tijdens een persconferentie vraagt medewerker Bryce Evans aan de hackersgemeenschap het juiste te doen en informatie door te spelen aan de politie die tot de arrestatie van de daders kan leiden. Een beloning van maar liefst 500.000 dollar zou mensen alvast een duwtje in de rug moeten geven om de daders te verklikken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business