Nieuws

Apple lanceert langverwachte iPad Pro met stylus en toetsenbord

Er werd al langer naar uitgekeken, maar eindelijk is het zo ver: Apple heeft een grotere iPad Pro gelanceerd.

Na lang wachten en maanden van geruchten, heeft Apple eindelijk de iPad Pro gelanceerd. CEO Tim Cook noemde het tijdens de keynote op woensdagavond”het grootste nieuws over de iPad, sinds de iPad”.

Daarmee verwijst Cook naar het scherm van de nieuwe iPad. Dat heeft een groter formaat van 12,9 inch, ten opzichte van de 9,7 inch van de iPad Air, met een resolutie van 2732 x 2048 pixels. Dat zijn maar liefst 5,6 miljoen pixels, meer dan een Macbook Pro 15 inch met retinascherm.

Die extra schermruimte zorgt er onder meer voor dat de nieuwe splitscreenfunctionaliteit in iOS 9 optimaal kan worden benut met de iPad Pro. Apple maakt bovendien voor het eerst gebruik van een variable refresh rate, zodat de snelheid waarmee het scherm wordt vernieuwd, kan worden verlaagd om batterij te sparen.[related_article id=”171657″]

De iPad Pro is niet alleen groter, maar ook sneller dan alle andere iPads die momenteel op de markt zijn. De nieuwe tablet heeft de nieuwe A9X-processor aan boord, die naar eigen zeggen sneller is dan 80 procent van de draagbare pc’s die in de laatste 12 maanden werden verscheept. Hij is 1,8 keer sneller dan de vorige chips en de grafische capaciteiten zouden zijn verdubbeld. Om dat wat concreter te maken: de iPad Pro zou volgens Apple in staat moeten zijn om drie 4K-videostreams tegelijk te bewerken.

Apple heeft de tablet van vier luidsprekers voorzien waarvan het geluid door iOS 9 zal worden gebalanceerd afhankelijk hoe je de iPad oriënteert.

De tablet weegt ongeveer 712 gram en hoewel hij maar 6,9 millimeter dik is, belooft Apple een batterijduur van 10 uur. De tablet zal beschikbaar zijn in het spacegrijs, zilver en goud. De adviesprijs begint vanaf 799 dollar voor 32 GB. De versie met 128 GB zal 949 dollar kosten. De LTE-versie met 128 GB zal 1079 dollar kosten. De tablet is beschikbaar vanaf november.

Pen en toetsenbord

Om het Pro-aspect meer kracht bij te zetten, lanceert Apple ook een toetsenbord en pen voor de iPad Pro. Daarmee wordt de tablet duidelijk tegenover de Microsoft Surface Pro (en andere Windows-hybrids) gepositioneerd.

Het Smart Keyboard zit verwerkt in een cover die je aan de iPad Pro kan bevestigen. De Pencil kan net zoals de Surface Pen van Microsoft registreren hoe hard je op het scherm drukt, zodat je lijnen op het scherm harder of zachter worden weergegeven.

Het Smart Keyboard wordt op de tablet aangesloten via een nieuwe Smart Connector. De Pencil kan via de Lightning-aansluiting op de iPad Pro worden aangesloten om op te laden.

De Pencil zal onmiddellijk ondersteund worden door een handvol apps van Apple zelf, waaronder de Mail- en Notitie-app. Ook Microsofts Office-pakket voor iOS en Adobes Photoshop-apps bieden vanaf het begin ondersteuning voor het pennetje.

De Pencil zal worden verkocht voor 99 dollar, terwijl het Smart Keyboard een prijskaartje krijgt van 169 dollar. Beide zullen beschikbaar zijn vanaf november.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business