Nieuws

Nieuwe SteamVR-titels voor OSVR-headset beschikbaar

Er zijn vijf populaire SteamVR games voor de OSVR-headset verkrijgbaar.

De OSVR, opgericht door onder andere Razer, maakt het voor gamers mogelijk om volledige controle uit te oefenen op hun VR-ervaring. Het platform ambieert namelijk een open VR-standaard en biedt daarom open source software en hardware aan waarmee VR-apparaten en -applicaties door iedereen geconfigureerd kunnen worden. OSVR gaat er daarom prat op dat ze via hun platform gamers en developers dichter bij elkaar brengen, en wordt bovendien sinds vorig jaar ondersteund door 118 gamebedrijven. In een persbericht maken ze bekend dat ze nu ook enkele SteamVR-games aanbieden voor de Hacker Development Kit.

Het gaat om vijf spellen: Team Fortress 2, Half-Life 2, Elite: Dangerous, Live for Speed en het opvallende Spermination. Met twee shooters, een space trade- and combatspel, een racegame en een ludieke timewaster krijgt OSVR er zo te zien een mooie selectie bij.

Het platform groeit in een sneltempo aan. Vorig jaar kon OSVR al grote namen strikken zoals Valve en Ubisoft die toestemden om de OSVR-standaard te ondersteunen. Met de OSVR-plugin wordt het zo veel makkelijker om games te maken voor verschillende platformen, zoals Unity of SteamVR, omdat de content door een uitgebreid aanbod aan apparaten wordt erkend. Daarnaast kan iedereen aan de slag met de software, volgens OSVR een goede evolutie omdat virtual reality enkel op die manier met rasse schreden vooruitgang zal boeken.

Voor 349,99 euro kan je de Hacker Development Kit op de kop tikken: een headset en de essentiële software. Omdat ook het design van de bril integraal open source is, zou je die zelf kunnen upgraden, bijvoorbeeld omdat je een andere display verkiest, of om na enige tijd verouderde hardware te vervangen. Of je kan een volledig nieuwe headset bouwen als je toegang hebt tot een 3D-printer, omdat ook die plannen vrij te downloaden zijn.

Met de vrijheid van open source wilt OSVR naar eigen zeggen een samenhangend VR-ecosysteem creëren en de versnippering van VR-platformen tegengaan. Aangezien OSVR erin slaagde om het afgelopen jaar de nodige grote spelers aan te trekken, lijkt dat ecosysteem inderdaad niet meer veraf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business