Nieuws

OnePlus 6 concurrent Poco F1 heeft een prijskaartje van 329 euro meegekregen

De Poco F1 werd vorige week nog gelanceerd als eerste toestel van het nieuwe budgetmerk van Xiaomi. Het bedrijf heeft nu ook de prijzen van het toestel in de openbaarheid gebracht.

Toen OnePlus in 2014 op de markt kwam met de OnePlus One wist het bedrijf veel harten te stelen. Inmiddels is het bedrijf onder toeziend oog van OPPO uitgegroeid tot een bekende naam in de mobiele industrie. Xiaomi heeft het nu juist op fabrikanten als OnePlus en Huawei gemunt met de nieuwe Poco F1; Poco is het ‘budgetmerk’ van Xiaomi, maar heeft een minder geheimzinnige verstandhouding vergeleken met deze van OPPO en OnePlus destijds.

Waar tijdens de presentatie van het toestel, nu bijna een week geleden, weinig werd gesproken over Europese prijzen heeft Xiaomi deze nu ook officieel naar buiten gegooid. De Poco F1 zal in Europa beginnen voor ongeveer 329 euro, daarvoor krijg je 64 GB interne opslag en 6 GB RAM. Geef je 40 euro extra uit, dan krijg je de beschikking over 128 GB interne opslag wederom in combinatie met 6 GB RAM.

Specificaties

Net als met de OnePlus One weet de Poco F1 gebruikers weer te verbazen. De gebruikelijke Qualcomm Snapdragon 845 is aanwezig in het toestel, evenals de net genoemde 6 GB RAM. De batterij is met 4.000 mAh relatief groot; deze valt op te laden met Qualcomm’s Quick Charge 3.0. De software van het bedrijf is on-Europeaans, en is gebaseerd op Xiaomi’s MIUI, weliswaar met een extra schil van Poco daar bovenop.

Wel heeft Xiaomi nu al beloofd later dit jaar te gaan komen met een software-update naar Android 9.0 Pie. Het is een opvallende keuze dat er Android 8.1.0 standaard voor geïnstalleerd staat, het toestel is immers een maand na de onthulling van Android 9.0 Pie pas op de markt gebracht. Gezien de reputatie van Xiaomi op het gebied van software-updates hoeft dit geen probleem te zijn – veel versie upgrades zal je echter niet ontvangen.

Beschikbaarheid

Het toestel zal officieel in Nederland en België in de winkel komen liggen voor de eerder genoemde prijzen van 329- en 369 euro. Ondanks dat de prijzen bekend zijn, blijft het gokken wanneer de toestellen beschikbaar komen om aan te schaffen.

Webwinkel Belsimpel, waar vandaan het toestel in Nederland en België geleverd kan worden spreekt over beschikbaarheid van het toestel in september. De prijzen kloppen daar vooralsnog niet, het zou dus kunnen dat Belsimpel in de komende dagen nog veranderingen uit gaat voeren in de prijzen van de toestellen. Of er andere webshops zijn die het toestel gaan voeren is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business